Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Επιχειρούν να φιμώσουν όσους γνωρίζουν τον ένοχο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση από κυβερνητικούς και εφοπλιστικούς μηχανισμούς να «κουκουλωθεί» πλήρως το τραγικό ναυτικό έγκλημα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που έπνιξε 80 ανθρώπους! Χτες ο πρόεδρος, εφέτης Αλίκης Αντωνακούδης και ο εισηγητής Ναπολέοντας Θεοδωρόπουλος του Α' Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επιχείρησαν να «βουλώσουν το στόμα» του μηχανικού Γιάννη Βαρτζάκη, μέλους της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ και αναπληρωματικού μέλους του Συμβουλίου. Με την απειλή μηνύσεων και διάφορων άλλων τρομοκρατικών εκβιασμών επιχείρησαν να εμποδίσουν τον μηχανικό να καταθέσει επίσημα στο Συμβούλιο και να δημοσιοποιήσει, υπόμνημα που έχει υπογράψει τόσο ο ίδιος όσο και ο Χαράλαμπος Χαλτσοτάκης, επίσης μέλος της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ και τακτικό μέλος του ΑΣΝΑ, στο οποίο αναφέρονται οι τεκμηριωμένες εκτιμήσεις των μηχανικών για τα αίτια του ναυαγίου!

Σε αυτή τη μεθόδευση πρέπει να προστεθεί ότι εδώ και τρία περίπου χρόνια από την ημέρα του ναυαγίου, το ΑΣΝΑ, με ευθύνη της πλειοψηφίας του, αναβάλλει συνεχώς τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει εκδώσει ακόμα το πόρισμά του.

Η ΠΕΜΕΝ με επιστολή της προς τον πρόεδρο Βουλής, τα πολιτικά κόμματα, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και άλλους, καταγγέλλει «τη μεθόδευση που γίνεται για να συγκαλυφτούν οι πραγματικές αιτίες για το ναυάγιο» και υπογραμμίζει: «Οι ενέργειες αυτές είναι προφανές ότι εντάσσονται στη γενικότερη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων. Η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων στόχο έχει να μετατρέπει τα ναυτικά - εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας σε ναυτικά - εργατικά ατυχήματα». Κάνει δε σαφές ότι «η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ είναι αποφασισμένη με τους μηχανικούς και τους ναυτεργάτες να τσακίσει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών και των υπαιτίων για το ναυτικό έγκλημα του ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ"» και απαιτεί: «Να παρθούν υπόψη όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι πρακτικές αιτίες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για αυτό το ναυτικό έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ