Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Θεριεύει μέρα με τη μέρα το κύμα αλληλεγγύης προς τις 500 εργάτριες της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ που, με συνοπτικές διαδικασίες, η εργοδοσία πετάει στο δρόμο. Σωματεία, ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές παρατάξεις, σύλλογοι και δεκάδες άλλοι φορείς, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις εργαζόμενες της εταιρίας, που βρίσκονται υπό καθεστώς απόλυσης.

Το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της επιχείρησης, με δηλώσεις του ο Θεόδωρος Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε την περίπτωση ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ ως ένα καλό παράδειγμα για το «πώς εννοεί η σοσιαλδημοκρατία την κοινωνική Ευρώπη» και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κινητοποιηθούν, να παλέψουν και να συγκρουστούν με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

«Η ενότητα και ο αγώνας μας είναι ο μόνος τρόπος, για να αποτρέψουμε το κλείσιμο της εταιρίας», σημειώνει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργατριών της ΣΙΣΣΕΡ. «Τα προβλήματά μας είναι κοινά. Κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας, με ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό για να λυθούν τα προβλήματα. Από αυτές τις απολύσεις που γίνονται και άλλες που θα γίνουν, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συνδικαλιστικά και πολιτικά συμπεράσματα και να βάλουν κάθε κατεργάρη στο πάγκο του», σημειώνει.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ταυτόχρονα, καλεί τους Αθηναίους μαζί με τα συνδικάτα και τους συλλόγους τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Αναφερόμενη επίσης στη δημοτική αρχή της Αθήνας καταγγέλλει ότι, αν και κόπτεται για την αναβάθμιση της ζωής των Αθηναίων, σιωπά τώρα μπροστά σ' αυτό το έγκλημα που συντελείται, ενώ με σπουδή προώθησε τις τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης που εντάσσονται στη λογική της ΕΕ, καταστρατηγώντας το 8ωρο και τις εργασιακές σχέσεις.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου απευθύνει η Ενωση Λογιστών Αθήνας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργατριών της ΣΙΣΣΕΡ και να καταδικάσουν τις αντεργατικές πολιτικές και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους χωρίς συμβιβασμούς καλεί το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης τις εργάτριες της ΣΙΣΣΕΡ και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργατριών εξέδωσαν ακόμα: η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Πετραλώνων «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και η ΕΣΑΚ Τραπεζών.

Το ΔΗΚΚΙ, σε ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση να προβεί αμέσως στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και χωρίς εργασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τις θεωρούν ήδη «απασχολήσιμες»(2003-05-31 00:00:00.0)
«Στο σπίτι του κρεμασμένου...»(2003-05-30 00:00:00.0)
Σπάσιμο νεύρων και αντικομμουνισμός για να δεχτούν τις απολύσεις(2003-05-28 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη απ' όλο τον κόσμο(2003-05-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης(2003-05-10 00:00:00.0)
Χρειάζεται μέτωπο για ριζικές πολιτικές αλλαγές(2003-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ