Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Πανελλαδική στάση εργασίας για τη «ΣΙΣΣΕΡ»

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εντοπίζει τις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται και καλεί όλο τον κλάδο σε κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μάη, με την πεποίθηση ότι οι εργάτες έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική

Εμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στις εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ» με στάση εργασίας σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου την Πέμπτη 15 Μάη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και συγκέντρωση συμπαράστασης στην Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη στη 1 το μεσημέρι, αποφάσισε η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

«Οι εργάτριες και οι εργάτες της ΣΙΣΣΕΡ είναι συνάδελφοί μας. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη δική τους θέση. Η αλληλεγγύη των εργατών είναι αρχή για μας, γι' αυτό το κεφάλαιο και η εργοδοσία επιδιώκει τη διάσπασή μας», επισημαίνει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου: Να απαντήσουν δυναμικά δίπλα στους εργάτες της ΣΙΣΣΕΡ για το δικαίωμα στη δουλιά, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στην κατάργηση του 8ωρου και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Κλείνουν και τη ΣΙΣΣΕΡ», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια η Ομοσπονδία και προσθέτει: Αλλοι 500 εργάτες και εργάτριες στο δρόμο της ανεργίας. Η γερμανική πολυεθνική ανακοίνωσε ότι στις 30 Μάη κλείνει το εργοστάσιο και μεταφέρεται σε Βουλγαρία - Αλβανία και χώρες της Ασίας για περισσότερα κέρδη. Δεν τους φτάνουν. 40 χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται τους Ελληνες εργαζόμενους.

Ποιος τους έδωσε αυτά τα δικαιώματα; θέτει το ερώτημα και σημειώνει προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική της κυβέρνησης και αυτών που τη στηρίζουν. «Είναι πολιτική που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά μας, δημιουργεί ανεργία, ακρίβεια φτώχεια. Καταργούν το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στους χώρους δουλιάς».

«Υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι για όλα αυτά, συνεχίζει, είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση - κυβέρνηση - ΝΔ - ΣΥΝ, που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που απελευθέρωσε το κεφάλαιο να χρησιμοποιεί τους εργάτες όπως θέλει, αρκεί να έχει περισσότερα κέρδη στα πλαίσια "του ανταγωνισμού", όπως λένε σαν αιτία».

«Εμείς οι εργάτες μπορούμε και πρέπει να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας και τις κατακτήσεις μας. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Μπορούμε!!!», επισημαίνει η Ομοσπονδία και καταλήγει: Εχουμε τη δύναμη, έχουμε εμπειρίες, εμείς παράγουμε τα κέρδη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ