Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις

Την ανάγκη για συγκρότηση ενιαίου μετώπου όλων των εργαζομένων, με κεντρικά αιτήματα τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα, ενιαία ΣΣΕ και Κανονισμό Εργασίας, με 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο κλπ. επισημαίνει ο Χρ. Σταμούλος

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) και για τη μεθεπόμενη οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και πράσινα λεωφορεία), ενώ οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τον επόμενο μήνα, αν δεν πάρουν θετικές απαντήσεις από την κυβέρνηση στα συγκεκριμένα αιτήματα που πρόκειται να υποβάλουν τις επόμενες μέρες.

Τις αποφάσεις για το χρόνο και τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα τις πάρουν οι ηγεσίες των συνδικάτων τους. Οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τον "εργασιακό μεσαίωνα", ενώ οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, προβάλλουν επιπλέον και το αίτημα του Ενιαίου Συγκοινωνιακού Φορέα. Σε χτεσινή σύσκεψη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΟΥΠΑΕ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και "Ολυμπιακή" εξέτασαν την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στις ΔΕΚΟ, χωρίς, ωστόσο, να πάρουν απόφαση για κοινή αγωνιστική δράση, ενάντια στην αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Κι αυτό, γιατί μπορεί στα λόγια να συμφωνούν οι πλειοψηφίες στις ηγεσίες των Συνδικάτων, αλλά στην πράξη, δείχνουν με τη στάση τους ότι δεν είναι διατεθειμένες να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Σε ΗΣΑΠ και ΗΛΠΑΠ, η πλειοψηφία στα συνδικάτα, διαφωνεί με τη σύσταση του Ενιαίου Συγκοινωνιακού Φορέα και απορρίπτει κάθε κοινό αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Η πλειοψηφία στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα λόγια συμφωνεί, αλλά μέχρι τώρα στην πράξη έχει δείξει ότι απορρίπτει τον αγώνα για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, που διαμόρφωσε η ΓΣΕΕ το 1992. Με το αίτημα αυτό συμφωνούσε απόλυτα όσο ήταν στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ, αλλά το απέρριψε όταν ανέλαβε την εξουσία!

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), Χρ. Σταμούλος,επανέλαβε την πάγια πρόταση της παράταξης για συγκρότηση ενιαίου μετώπου όλων των εργαζομένων, με κεντρικά αιτήματα τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα, ενιαία ΣΣΕ και Κανονισμό Εργασίας, με 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο, επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών, ανανέωση στόλου, προσλήψεις οδηγών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ