Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΔΡΑ
Τους θεωρούν "αυθαίρετους"

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν χτες το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής Νέα Ζωή - Μάνδρα, προκειμένου το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ να νομιμοποιήσει και να εντάξει τον οικισμό τους στο Σχέδιο Πόλης.

Οι κάτοικοι της Νέας Ζωής συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο για τέσσερις ώρες. Στη δυτική πλευρά της Μάνδρας υπήρχε μέχρι το 1952 αγροδασόκτημα, το οποίο με την άδεια του Ελληνικού Δημοσίου άρχισε να πωλείται με τη μορφή αγροτεμαχίων. Εκεί χτίστηκαν τα πρώτα σπίτια από εργάτες της περιοχής. Μετά το 1991 ο οικισμός χαρακτηρίστηκε δημόσια δασική έκταση και τα σπίτια που βρίσκονται εκεί κρίθηκαν αυθαίρετα.

Οι κάτοικοι τονίζουν στο ψήφισμά τους ότι "άλλα μας υπόσχονται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και άλλα λένε όταν κάνουν πολιτική "καρέκλας". Τα αιτήματά μας δεν τους ενδιαφέρουν, υπακούν σε άνομα συμφέροντα. Ομως είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις". Από τις πρώτες μέρες του αγώνα των κατοίκων της Νέας Ζωής βρίσκεται στο πλευρό τους η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ). Ο Αντ. Χοροζάνης,νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, δήλωσε στο "Ρ" ότι "είναι ολοφάνερη τόσο η αυθαιρεσία του κράτους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, όσο και η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στους μεγαλοϊδιοκτήτες και καταπατητές χιλιάδων στρεμμάτων. Είναι απαράδεκτο μια περιοχή που είναι πυκνοδομημένη, με φως και νερό, να μη θεωρείται κομμάτι της πόλης της Μάνδρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ