Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν

Στις 12 και 13 του Φλεβάρη η πανελλαδική προειδοποιητική κατάληψη των σχολείων όλης της χώρας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πολύμορφο και διαρκή αγώνα τους ενάντια στα χτυπήματα που δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία από τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97 δηλώνουν οι μαθητές από όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα οι μαθητές στη Μυτιλήνη, με απόφαση των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων των υπό κατάληψη σχολείων, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας από το Πολυκλαδικό Λύκειο της πόλης προς τη Νομαρχία, την οποία θα αποκλείσουν συμβολικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι Γενικές Συνελεύσεις των πενταμελών και δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων, με σκοπό να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή τους στη διήμερη πανελλαδική προειδοποιητική κατάληψη την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Την πρώτη μέρα της κινητοποίησης θα γίνουν κατά τόπους συλλαλητήρια και πορείες στις Νομαρχίες. Οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ενημερωτικές συσκέψεις και εκδηλώσεις με γονείς, καθηγητές και συνδικάτα θα γίνουν την επόμενη μέρα. Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας θα ζητήσουν οι μαθητές στις 14 Φλεβάρη, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στην Αθήνα για να οργανωθεί η παραπέρα δράση των μαθητών.

Σε κατάληψη βρίσκονται και τα σχολικά συγκροτήματα των ΤΕΛ Αργους, ΕΠΛ και ΤΕΛ Ναυπλίου του νομού Αργολίδας, από τα μέσα Γενάρη, ενώ οι μαθητές πραγματοποιούν παράλληλα και εναλλασσόμενες μορφές κινητοποίησης όπως αποκλεισμό του δρόμου Αργους - Ναύπλιου για 1 - 2 ώρες κάθε μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της Αργολίδας είχε επισκεφθεί την τρίτη εβδομάδα κινητοποίησης αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Ν. Σοφιανό, όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους μαθητικούς αγώνες.

Οι μαθητές απαιτούν την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, στήριξη του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αύξηση των δαπανών για την παιδεία σε συνδυασμό και με τα ιδιαίτερα προβλήματα των σχολείων τους. Οπως κατασκευή υπόγειας - υπέργειας διάβασης στο δρόμο καρμανιόλα Αργους - Ναυπλίου (έχουν σκοτωθεί δύο μαθητές στο παρελθόν και έχουν τραυματιστεί πολλοί), δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το Αργος προς τα σχολεία κ.ά.

Οπως αναφέρουν οι μαθητές, στα παραπάνω προβλήματα έχουν συναντήσει από τους αρμόδιους (Νομαρχία, Δήμο) αδιαφορία και υποσχέσεις χωρίς συνέχεια, ενώ επισημαίνουν ότι την ίδια τακτική της δήθεν κατανόησης ακολουθεί και το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, η οποία απέρριψε την πρόταση της ΔΕΕ εκπαιδευτικών για έμπρακτη συμπαράσταση στους μαθητικούς αγώνες με κήρυξη τουλάχιστον 3ωρης στάσης εργασίας και συντονισμό των εκπαιδευτικών Αργολίδας με τους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ