Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ
"Να βγούμε στο δρόμο"!

"Να βγούμε στο δρόμο πριν μας αρπάξουν την πόλη!". Μ' αυτό το σύνθημα ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας" και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Χρ. Μέντζος προέτρεψε προχτές το βράδυ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, τους κατοίκους της πόλης να απαντήσουν στην οποιαδήποτε προσπάθεια τσιμεντοποίησης του κτήματος Συγγρού, συνολικής έκτασης 1.100 στρεμμάτων.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας του κτήματος Συγγρού, ενώ αποφασίστηκε ακόμα- κατά πλειοψηφία - η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να συναντηθεί με τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αξιοποίησης του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες το ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ) - υπηρεσία που εποπτεύεται από το υπουργείο Γεωργίας - αποφάσισε ομόφωνα να μισθώσει στο Δήμο Αμαρουσίου για 10 χρόνια, τα κτίρια, όπου σήμερα στεγάζονται σχολεία, τον πύργο, το ανατολικό κτίριο, το κλειστό γυμναστήριο και άλλα κτίσματα που σήμερα είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, έναντι 6 εκατομμυρίων το μήνα. Παρ' όλα αυτά, την Παρασκευή 30 Γενάρη και τη στιγμή που οι αντιπροσωπείες του δήμου και του ΙΓΕ είχαν συμφωνήσει και ετοιμάζονταν να υπογράψουν τη σύμβαση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση.. Προφανώς τα σχέδια της κυβέρνησης για το χώρο ενόψει Ολυμπιάδας είναι άλλα...

Ο Χρ. Μέντζος επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ενημέρωση του λαού όχι μόνο για τους κινδύνους τσιμεντοποίησης τμημάτων του δάσους, αλλά και για την αξιοποίησή του που μπορεί να οδηγήσει στην απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε θα πρέπει να είναι το άλλοθι για αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, για παραπέρα τσιμεντοποίηση της περιοχής και για κερδοσκοπικά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ