Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΛΥΦΑΔΑ
Σχέδιο τσιμεντοποίησης της παραλίας

Την κατάσταση διευκολύνει η μη ανανέωση της αναστολής οικοδομικών εργασιών στις παραλίες του Σαρωνικού μέχρι και το Σεπτέμβρη 1997

Λίγο πριν την αναμενόμενη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις χρήσεις γης στην παραλία της Αττικής από το Φάληρο μέχρι την Αγ. Μαρίνα Κορωπίου, κάποιοι τρέχουν να προλάβουν. Πρόκειται για την εταιρία "Εστρέλια ΑΕ", που φιλοδοξεί να αναλάβει την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Αστέρια Γλυφάδας", την κατασκευή συνεδριακού κέντρου, συγκροτήματος κολυμβητικών δεξαμενών αναψυχής και άθλησης, καταστημάτων, αλλά και χώρου στάθμευσης 12.000 αυτοκινήτων. Να προσθέσει, δηλαδή, ακόμα περισσότερο τσιμέντο στην παραλία της Γλυφάδας.

Ετσι, γίνεται φανερός και ο λόγος που δεν ανανεώθηκε η αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις παραλίες του Σαρωνικού μέχρι και το Σεπτέμβρη 1997.

Η επένδυση στη Γλυφάδα - αν επιτραπεί να γίνει - θα είναι ύψους 12 δισ. και θα περιλαμβάνει την επέκταση του ξενοδοχείου κατά 594 κλίνες, θα καταλάβει χώρο 35 περίπου στρεμμάτων, που θα προστεθούν στα δέκα στρέμματα που καταλαμβάνει το σημερινό ξενοδοχείο, σε μια συνολική έκταση 278 στρεμμάτων.

Τον περασμένο Ιούλη η ενδιαφερόμενη εταιρία είχε παρουσιάσει τα "αναπλαστικά" της σχέδια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας. Ηταν δε, τόση η βιασύνη τους που - σύμφωνα με την ...περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας - οι εργασίες θα έπρεπε να αρχίσουν τον Οκτώβρη του 1997 και μέχρι το τέλος Μάη 1998 θα ολοκληρωνόταν η πρώτη φάση. Το σχέδιο προβλέπει και επόμενες φάσεις μέχρι το Μάη του 2000.

Το ξενοδοχειακό - τουριστικό συγκρότημα "Αστέρια" Γλυφάδας ανήκει στον ΕΟΤ. Το 1955, το ελληνικό δημόσιο συνέστησε υπέρ της ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρίας "ΑΣΤΗΡ" το δικαίωμα της επικαρπίας. Η τελευταία έχει εκμισθώσει την έκταση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στην "ΕΣΤΡΕΛΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ".Τα έργα που θα γίνουν

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της "Εστρέλια" αναφέρει ότι η νέα κατάσταση θα περιλαμβάνει τα ήδη λειτουργούντα 128 δωμάτια και την επέκτασή τους, όπου σε τρία νέα συγκροτήματα θα περιλαμβάνουν:

- Στο συγκρότημα ΑΣΤΗΡ 1 θα ενσωματωθούν 100 κλίνες (50 δωμάτια) από τις ήδη λειτουργούσες και το νέο συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας 300 κλινών, από τις οποίες οι 200 κλίνες θα περιλαμβάνονται στο κεντρικό κτίριο και οι 100 κλίνες σε αυτόνομα ενοικιαζόμενα δωμάτια (μπανγκαλόουζ). Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν κεντρικό κτίριο σε ισόγειο 3.000 τ.μ., πρώτο όροφο 2.900 τετραγωνικών μέτρων και μπανγκαλόουζ 600 τ.μ.

- Στο συγκρότημα ΑΣΤΗΡ 2 θα ενσωματωθούν οι υπόλοιπες 156 κλίνες από τις ήδη λειτουργούσες και το νέο συγκρότημα θα είναι συνολικής δυναμικότητας 400 κλινών, μετά την επέκταση. Από τις 400 κλίνες οι 246 θα περιλαμβάνονται στο κεντρικό κτίριο και οι 154 σε μπανγκαλόουζ. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν κεντρικό κτίριο με ισόγειο 4.100 τ.μ., πρώτο όροφο 4.000 τ.μ. και μπανγκαλόυζ 1.900 τ.μ.

- Το συγκρότημα ΑΣΤΗΡ 3 θα είναι δυναμικότητας 150 κλινών και αναλύεται σε 30 διαμερίσματα των τεσσάρων κλινών και 10 διαμερίσματα των τριών κλινών. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν κεντρικό κτίριο με ισόγειο 2.000 τμ και πρώτο όροφο 1.500 τ.μ.

- Συνεδριακό κέντρο με χώρους εκθέσεων και αιθουσών ειδικών προβολών και θεαμάτων, κινηματοθέατρα, βιβλιοθήκη και ερευνητικό κέντρο θαλάσσιου περιβάλλοντος εμβαδού 6.500 τ.μ. Ο χώρος αυτός θα μπορεί να φιλοξενεί συνέδρια και εκδηλώσεις με δυναμικότητα 1.500 ατόμων.

- Δημιουργία κολυμβητικών δεξαμενών άθλησης και αναψυχής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, εμβαδού 10.000 τ.μ. και μέσου βάθους 1,5 μέτρου περίπου, που θα περιλαμβάνει κολυμβητική δεξαμενή μεγάλων κυμάτων, κανάλι νερού, κολυμβητική δεξαμενή και σήραγγες νερού, κολυμβητική δεξαμενή και κανάλι νερού για παιδιά και κολυμβητική δεξαμενή μεγάλων ταχυτήτων κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει ένα εισιτήριο για την παραλία, η οποία, μαζί με τις πισίνες, μπορεί να εξυπηρετήσει 6.000 επισκέπτες τη μέρα.

Τέλος, ο νέος χώρος στάθμευσης θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 12.000 οχημάτων.

Γ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ