Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εχουν έτοιμες τις βάρκες

Σε αγωνία εξακολουθούν να ζουν οι κάτοικοι σε Θράκη, Μακεδονία και στο χωριό Πέτρα Πρεβέζης, μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αφού η στάθμη του νερού, αργά χτες το απόγευμα, είχε φτάσει τα 5,86 μέτρα, με όριο τα 6,10 μέτρα.

Επίσης στο Νομό Εβρου πλημμύρισαν κατά τόπους σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες λόγω υπερχείλισης χειμάρρων, ενώ αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, φοβούμενοι την περίπτωση νέας βροχόπτωσης.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Προφήτη, κάθε φορά που βρέχει. Οι ίδιοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν: "Στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας υπάρχουν πέντε χείμαρροι χωρίς γέφυρες, με αποτέλεσμα κάθε φορά να πλημμυρίζουν και να απομονώνεται η περιοχή μας. Παράλληλα - καθημερινά σχεδόν - το χειμώνα, το νερό που υπάρχει πριν και μετά τους χειμάρρους παγώνει, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά ατυχήματα και να ελπίζουμε σε "καλύτερες μέρες"".

Λόγω της βροχής κατολισθήσεις προκλήθηκαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Σερρών, στο ύψος του Δερβενίου, όπου σταμάτησε η κυκλοφορία μέχρι αργά το μεσημέρι. Η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο χωριό Πέτρα Πρεβέζης από την υπερχείλιση του Λούρου καταστράφηκαν ήδη περιουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ