Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Οργή για το λάδι

Αυξάνονται σε όλη τη χώρα τα "μπλόκα" του αγώνα της αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Χτες το πρωί χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του νησιού πραγματοποιώντας την πιο μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση της τελευταίας δεκαετίας. Οι αγρότες του νησιού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, στην προκυμαία της πόλης, όπου και διαδήλωσαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την εξευτελιστική τιμή του λαδιού και την ανυπαρξία πολιτικής στήριξης του προϊόντος τους. Την ίδια ώρα όλα τα μαγαζιά της πόλης παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση που πήρε η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μ. Μαρούλης,ο πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βρίσας. Από τη Συντονιστική Επιτροπή μίλησε ο Στ. Σκοπελίτης μέλος της γραμματείας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Αιγαίου, αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Ούτε υπουργός ούτε γενικός γραμματέας. Μετά από αυτό οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την τακτική της υπουργού Αιγαίου, που κάθε φορά που γίνονται κινητοποιήσεις πάντα απουσιάζει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νομαρχία, την οποία και απέκλεισαν για μια ώρα. Οι ελαιοπαραγωγοί αποχώρησαν στις 2 μ.μ. αποδεχόμενοι την πρόταση της ΣΕΑ για νέα κινητοποίηση στις 18 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,αντιπροσωπεία της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέαΠ. Γεωργούλα και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Πρέβεζα

Στο δρόμο του αγώνα θα κατέβουν και οι αγρότες του νομού Πρεβέζης. Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, μετά από απόφαση που πήραν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιοχής. Οι αγρότες της Πρέβεζας θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στο λιμάνι του Ακτιου και από εκεί θα κατευθυνθούν στο δικαστήριο της Λευκάδας, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα στο δικαστήριο θα δικαστούν 28 αγρότες για τις περσινές κινητοποιήσεις στο Ακτιο. Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα περιοδεύει την Κυριακή στα χωριά του νομού, καλώντας τον κόσμο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

Κέρκυρα

Στο χορό των συλλαλητηρίων θα μπει και η Κέρκυρα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού διοργανώνει παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Γι' αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ