Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Δική μας νίκη η νίκη τους

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία της πόλης, την ίδια ώρα που, παρά το τσουχτερό κρύο και τις προσδοκίες των καναλαρχών, οι φρουροί των μπλόκων παρέμεναν στην Εθνική οδό

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και την απαίτησή τους να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, διατράνωσαν χτες εκατοντάδες πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων του νομού, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου". Την ίδια ώρα οι "φρουροί των μπλόκων" παρέμεναν στα πόστα τους στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε πείσμα όσων εκ των τηλεοπτικών αστέρων πρόσμεναν να καταγράψουν μία "εγκατάλειψη" των μπλόκων την ώρα της συγκέντρωσης στην πλατεία.

Στις 6 μμ., παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και της ΠΑΣΕ και βροντοφώναξαν: "Η νίκη των αγροτών θα είναι νίκη όλων μας".

Πρώτος ομιλητής ο Σταύρος Τσουκαλάς,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος επισήμανε πως η "εκσυγχρονιστική" πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην απελπισία και την εξαθλίωση όχι μόνο τους αγρότες, αλλά και τους εργάτες και τους εργαζόμενους του νομού και τόνισε: "Η κατάσταση αυτή δε σηκώνει ούτε αδιαφορία ούτε αδράνεια. Απαιτείται δράση. Γι' αυτό και είμαστε όλοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών".

Ο Βασίλης Κουτσογιάννης,πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, είπε απευθυνόμενος προς τους αγρότες: "Είμαστε μαζί σας. Οχι για λόγους τοπικιστικούς ή συνδικαλιστικούς, αλλά γιατί είστε η ραχοκοκαλιά της παραγωγικής βάσης της χώρας". Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφική της πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά και οδηγεί στον κατήφορο την ελληνική επαρχία. "Η κινητοποίηση των αγροτών είναι αγώνας ζωής και επιβίωσης, γι' αυτό είμαστε στο πλευρό σας", κατέληξε.

Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος,μέλος της ΠΑΣΕ, αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους "συναδέλφους στη λιτότητα και στη δυστυχία" και ευχαρίστησε τους μαζικούς φορείς της πόλης για τη συμπαράταξή τους. "Εχουμε και σοβαρότητα και υπευθυνότητα και τρόπους διεκδίκησης. Είμαστε βέβαιοι πως θα ανατρέψουμε τη σημερινή πολιτική, γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος και το δίκιο δεν παραγκωνίζεται".

Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε το ψήφισμα με το οποίο οι φορείς του Νομού Λάρισας ζητούν άμεση λύση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, απαιτούν να σταματήσει το ξεκλήρισμα και οι περιορισμοί στις καλλιέργειες. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Χώτο,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και εκπρόσωποι των διοικήσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Λάρισας, της Ενωσης Προσωπικού ΟΤΑ Λάρισας, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεκάδων αγροτικών συλλόγων του νομού και άλλοι.

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας,με ανακοίνωσή του, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που παλεύει για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στέκεται με ανακοίνωσή του και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Λάρισας (ΠΕΕΠΠ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ