Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Περήφανοι άνθρωποι πυκνώνουν καθημερινά τα μπλόκα

Κοντά στα 300 τρακτέρ ξεκίνησαν χτες ανά ομάδες από χωριά της Καρδίτσας, για να προστεθούν στο ογκώδες μπλόκο της "Βιοκαρπέτ". Αλλα 40 ήρθαν στο μπλόκο της οδού Βόλου από τα Τρίκαλα, ενώ και στα υπόλοιπα μπλόκα πολλά ήταν αυτά που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Αυτό γίνεται κάθε μέρα στη Θεσσαλία.

Ηταν λίγο πριν τις 2 μ.μ. όταν 40 τρακτέρ από τα χωριά Σερβωτά,Αρδάνι,Κεφαλόβρυσο και Ζηλευτή των Τρικάλων έφτασαν στο μπλόκο της οδού Βόλου. Οι κόρνες ήχησαν παρατεταμένα και οι ήδη συγκεντρωμένοι αγρότες χαιρέτησαν υψώνοντας τα χέρια τους και έσπευσαν να καλοδεχτούν τους νεοφερμένους συναδέλφους τους.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου,ένας από τους νεοφερμένους, μας είπε: Το αγωνιστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ατσαλώνει τους αγρότες και κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους. Η τρομοκρατία των "αγροτοδικείων" δεν περνάει. Ούτε και η επιχείρηση κάποιων "παραγόντων" των Τρικάλων που γυρίζουν στα χωριά και απειλούν τους αγρότες".

"Τα προβλήματα μας έφεραν εδώ", μας είπε ο Λουκάς Κουβεντάρας,από τη Ζηλευτή, και συνέχισε: "Εγώ καταδικάστηκα σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για το μπλόκο του '95 στη Θεόπετρα. Ομως σήμερα πήρα το τρακτέρ και το έφερα στο μπλόκο".

Ο Αθανάσιος Γεωργίου είπε: "Είμαι ανάπηρος άνθρωπος, αλλά δεν άντεχα να μείνω στο σπίτι μου. Γι' αυτό πήρα το τρακτέρ και ξεκίνησα".

Ηταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χτες, όταν συναντήσαμε λίγο έξω από τη Μαραθέα τέσσερα τρακτέρ να κατευθύνονται κάτω από δυνατή βροχή προς τη "Βιοκαρπέτ".

Ο Δημήτρης Δανιήλ,ο πρώτος από τους τέσσερις, μας είπε πως ξεκίνησε καθυστερημένος, γιατί το τρακτέρ του είχε κάποιο πρόβλημα στη μηχανή. "Κανένας δεν πρέπει να λείψει από αυτόν τον αγώνα. Καθημερινά απ' όλα τα χωριά βγαίνουν μικρές ή μεγάλες ομάδες. Ηδη στη Μαραθέα η συμμετοχή έχει φτάσει στο 80%".

"Οι αγρότες είμαστε αδικημένοι και αυτή η αδικία μας πνίγει, μας οργίζει, μας κάνει να επαναστατούμε",συμπλήρωσε ο Βάσος Εξαρχος,ο δεύτερος της παρέας. Εξηγώντας ότι άργησε γιατί προχθές δικαζόταν για τη συμμετοχή του στις περσινές κινητοποιήσεις, ενώ και την άλλη βδομάδα έχει νέα δίκη. "Με τα "αγροτοδικεία" δεν πρόκειται να κάμψουν το κίνημα. Αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Οταν φωνάζουμε πως στα μπλόκα θα σπάσει ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης το εννοούμε",κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ