Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκάδες φορείς στο πλευρό των αγροτών

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα μηνύματα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες από μαζικούς φορείς της χώρας.

Τη μεγάλη υποστήριξη στον αγώνα των αγροτών εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους, γιατί ο αγώνας των αγροτών έχει σχέση με την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους.

"Η διάσταση του προβλήματος στον αγροτικό τομέα, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, η έλλειψη πολιτικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η καθυστέρηση αναδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής έχουν δυσμενείς συνέπειες για το σύνολο των αγροτών, που στην ουσία είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη για τη σημερινή εικόνα".

Ανάλογο μήνυμα συμπαράστασης στέλνει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα άλυτα και οξυμένα προβλήματα εξαναγκάζουν τον κόσμο της υπαίθρου στον αγώνα της επιβίωσης. "Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλαδή ουσιαστικά η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ είναι πολιτικές ξεκληρίσματος και περιθωριοποίησης της ελληνικής αγροτιάς. Αυτές οι πολιτικές στέλνουν το θησαυρό της ελληνικής γης στις χωματερές και τους ίδιους τους μικρομεσαίους αγρότες στη φτώχεια, προετοιμάζοντάς τους μελλοντικά για τις μεγάλες μάντρες της ανεργίας. Σήμερα τα προβλήματα της εργατικής τάξης, όπως και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ο αγώνας είναι κοινός και η νίκη της αγροτιάς θα είναι και δική μας".

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης μέσω της ΓΚΑΤΤ - ΚΑΠ και της "Ατζέντας 2000" επιβεβαιώνεται πλέον στην πράξη, αφού πλήττει άμεσα όχι μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους εργαζόμενους. "Η ΟΕΚΙΔΕ θεωρεί ότι οι κλάδοι της κλωστοϋφαντουργίας, του έτοιμου ενδύματος και του δέρματος για να επιβιώσουν χρειάζεται κύρια η στήριξη της πρώτης ύλης που είναι το βαμβάκι και η κτηνοτροφία και όχι ο αφανισμός τους από αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα". "Αρα ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας", καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Με τη σειρά τους η Ενωση Υπαλλήλων Εστιατορίων - Κέντρων Διασκέδασης, το Σωματείο Μαγείρων και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επισιτιστών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και την ταξική αλληλεγγύη στους δίκαιους αγώνες των αγροτών. Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη λογική του αυταρχισμού και να απαλλαγεί από το θανάσιμο εναγκαλισμό των ντόπιων μονοπωλίων, που τίποτα καλό δεν εγγυάται για το λαό και τη χώρα. "Καλούμε την κυβέρνηση, τονίζουν, να λύσει τα προβλήματα των αγροτών γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γεννήματα της συγκεκριμένης συνειδητής ταξικής πολιτικής που ακολούθησε μέχρι σήμερα".

Ανάλογο μήνυμα συμπαράστασης στέλνει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων ΙΚΑ και καλεί κάθε εργαζόμενο να εκδηλώσει ενεργά την αλληλεγγύη του, γιατί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους αγρότες και στο μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο.

O αγώνας των αγροτών έχει στόχο την απόκρουση της επίθεσης ξεκληρίσματος που δέχονται σήμερα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου "Ο Προμηθέας" και δηλώνει την ολόψυχη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Οπως τονίζει το ΔΣ του Συνδικάτου στην ανακοίνωση. η επίθεση που δέχονται τα αγροτικά νοικοκυριά είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Παράλληλα στρέφεται ενάντια στο σύνολο του ελληνικού λαού, αφού δε μένουν έξω ούτε οι επαγγελματοβιοτέχνες που προωθείται η συρρίκνωσή τους, ούτε οι άλλοι εργαζόμενοι που τους αφαιρούν τα δικαιώματα που κατέκτησαν με θυσίες και σκληρούς αγώνες.

Οι αγώνες των αγροτών, υπογραμμίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου,δεν είναι μόνο δικοί τους. Δίνουν ελπιδοφόρο μήνυμα προς όλους όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική. Το δυνάμωμά τους και ο συντονισμός τους με τους αγώνες των εργαζομένων και των άλλων στρωμάτων και η δημιουργία του αγωνιστικού μετώπου του λαού, θα βάλει φρένο στις επιδιώξεις του πολυεθνικού κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών στέλνει και η πλειοψηφία τους ΔΣ της ΠΕΤΕΜ ΟΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας, που απευθύνει χαιρετισμό στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες για να μπορέσει να μείνει στα χωριά της και να δουλεύει στα χωράφια της.

Παράλληλα καταγγέλλει την προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγροτών, που βαφτίζονται τσιφλικάδες και μεγαλοαγρότες από την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση καταλήγει: "Μόνο ο ενωτικός αγώνας της αγροτιάς και της εργατιάς, που χρόνια πληρώνουν μαζί την πολιτική της λιτότητας και της ακρίβειας, θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα προς όφελος του λαού και του τόπου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώνονται «στρατιές»! (2001-12-05 00:00:00.0)
Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους (1998-02-17 00:00:00.0)
"Φουσκώνει" το κύμα συμπαράστασης (1998-02-06 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης και συμπαράστασης (1998-02-05 00:00:00.0)
"Είμαστε δίπλα σας" (1997-02-06 00:00:00.0)
Αγωνιστική συμπαράσταση (1995-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ