Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική συμπαράσταση

Αγωνιστικό χαιρετισμό - μήνυμα συμπαράστασης στο δίκαιο ενωτικό και μαχητικό αγώνα των αγροτών όλης της χώρας στέλνουν με ψήφισμα που εξέδωσαν κατά τη χτεσινή 24ωρη απεργιακή συγκέντρωσή τους οι Οικοδόμοι. Συμπαράσταση εκφράζει επίσης με ψήφισμά της και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας.

"Ο αγώνας των αγροτών - τονίζουν οι οικοδόμοι - για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, για να είναι αφέντες του μόχθου τους ενάντια στο ξεκλήρισμα που τους επιφυλάσσει η υλοποίηση των επιλογών της ΕΕ, για να σταματήσει η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων ολόκληρου του λαού της πατρίδας μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Καταγγέλλουμε τις πολιτικές δυνάμεις που μαζί το κυβερνών κόμμα, ερήμην του λαού, ψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία του Μάαστριχτ και ενώ συμφωνούν επί της ουσίας με τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, που οξύνει τα προβλήματα των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας δημαγωγούν ασύστολα, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία της και να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των αγροτών.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό των αγροτών. Η κοινή πορεία και δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων σήμερα είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιμετωπιστεί ο κοινός αντίπαλος που δεν είναι άλλος από τα πολυεθνικά αφεντικά και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλάδος των οικοδόμων θα πρωτοστατήσει και θα επιμείνει, υπογραμμίζεται".

Στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος, εκτός των άλλων επισημαίνεται πως η μείωση της αγροτικής παραγωγής και των τιμών, οι ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στο βαμβάκι, που επιβάλλει η ΕΕ, η αύξηση τιμών στα μέσα και στα εφόδια, η ανυπαρξία υποδομής έχουν δημιουργήσει τα εκρηκτικά προβλήματα των αγροτών. Ενώ τα"αντικειμενικά κριτήρια" που αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο μαζί με τα άλλα προβλήματα κάνουν ακόμα πιο άσχημη την κατάσταση. "Οι εργαζόμενοι στους κλάδους μας θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας μέχρι τη δικαίωση του αγώνα σας", καταλήγει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ