• Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης χτες το απόγευμα
  • - Το πράσινο φως για την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των αγροτών έδωσε η κυβέρνηση, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλαβε χτες να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις επερχόμενες... - 1995-03-30 00:00:00.0"/>
  • Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης χτες το απόγευμα
  • - Το πράσινο φως για την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των αγροτών έδωσε η κυβέρνηση, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλαβε χτες να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις επερχόμενες... - 1995-03-30 00:00:00.0" /> Προκαλεί με επέμβαση των ΜΑΤ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 14
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Προκαλεί με επέμβαση των ΜΑΤ
    • "Με εντολή του πρωθυπουργού" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ουσιαστικά τη λήψη αστυνομικών μέτρων
    • Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης χτες το απόγευμα

    Το "πράσινο φως" για την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των αγροτών έδωσε η κυβέρνηση, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλαβε χτες να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις επερχόμενες εξελίξεις.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη χτεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους "κατ' εντολήν του πρωθυπουργού" έκανε μια εισαγωγική δήλωση, με την οποία ουσιαστικά ανήγγειλε την επέμβαση των ΜΑΤ. Στην αρχή της δήλωσης, αφού είπε ότι η κυβέρνηση ήταν μέχρι τώρα "επιφυλακτική" στην αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων, προειδοποίησε ότι "δεν πρέπει να δημιουργηθεί η παρεξήγηση ότι αυτή η επιφυλακτική και προσεκτική στάση είναι εκδήλωση αδυναμίας". Ο Ε. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τις καταλήψεις των εθνικών οδών, έφθασε μέχρι και στους κινδύνους για την... "εθνική ασφάλεια". Στη συνέχεια απέδωσε τις κινητοποιήσεις σε ελάχιστους αγρότες και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους. Θεώρησε, βεβαίως, "εκτός θέματος" τα αιτήματα για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, αφού, όπως είπε, αυτά "ανάγονται στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως τέτοιας, ή στη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η συνθήκη ΓΚΑΤΤ". Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά: "Με τέτοια βάση αιτημάτων, τέτοια κινητοποίηση, με τέτοιες επιπτώσεις επί τόσες μέρες, νομίζω ότι δημιουργεί μια εικόνα που είναι εικόνα της πρόκλησης και της κατάχρησης".

    Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις επόμενες μέρες και επανέλαβε τις ίδιες απειλές.

    Διάγγελμα μετά από σύσκεψη

    Σε στιλ διαγγέλματος της... χούντας - μετά από πολύωρη κυβερνητική σύσκεψη χτες το απόγευμα, την ίδια ώρα που στη Λάρισα ο υφυπουργός Γεωργίας, υποτίθεται, συζητούσε με τους εκπροσώπους των αγροτών - ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε δηλώσεις του, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνης, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Σ. Βαλυράκης, καθώς και οι Γ. Σουλαδάκης, Κ. Σκανδαλίδης και Κ. Λαλιώτης - ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών... "βάλλουν ευθέως κατά της έννομης τάξης"! Στον ίδιο τόνο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι ο "διάλογος" (;) "ολοκληρώθηκε" και αξίωσε από τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους! Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι μετά την "ικανοποίηση" από την κυβέρνηση των "βασικών αιτημάτων" των αγροτών η κυβέρνηση "αναμένει" να... εκτιμηθεί αυτή η στάση της (!) από τους αγρότες. Ωστόσο, αμέσως έσπευσε να προσθέσει ότι οι κινητοποιήσεις είναι "παράνομες", "αντισυνταγματικές" και "βλάπτουν" την οικονομία, την οποία δεν αφήνουν να... "κινηθεί σε ομαλή πορεία"!

    Σε ερώτηση αν θα επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε με νόημα (άλλωστε στη σύσκεψη συμμετείχε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης) ότι "η κυβέρνηση είναι σταθερή στην πολιτική που έχει χαράξει"... Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνης, καθώς και οι Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Λαλιώτης και Ι. Σουλαδάκης.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ