Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ο ενωμένος και επίμονος αγώνας μπορεί να φέρει λύσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

Την αμέριστη αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της χώρας μας, καθώς και στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στους οικοδόμους εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, αφού αρνείται να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους και να προωθήσει τη λύση τους, ακολουθώντας τις επιταγές του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου και των επιτελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτιμά επίσης ότι μόνο ο ενωμένος, επίμονος αγώνας τους είναι σε θέση να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και να οδηγήσει στη λύση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: "Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συναντώνται σήμερα στους δρόμους του αγώνα για τη λύση των υπερώριμων, δίκαιων προβλημάτων τους. Η μεγαλειώδης επιτυχία τους δείχνει την οξύτητα των προβλημάτων και την ωριμότητα που κατακτούν μέσα από την πείρα τους όλοι όσοι υποφέρουν από την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου των πολυεθνικών.

Χαιρετίζει τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους όλης της χώρας που με τη σημερινή (σ. σ.: χτεσινή) πανελλαδική, ενωτική, προειδοποιητική τους κινητοποίηση και το κλείσιμο των καταστημάτων τους απαιτούν λύσεις στα προβλήματα των ισοπεδωτικών "αντικειμενικών" κριτηρίων, της επαγγελματικής στέγης, της φορολόγησης προσωπικών εταιριών και συνεταιρισμών με 35%, απαιτούν μέτρα για τον περιορισμό της δράσης των αδηφάγων πολυκαταστημάτων. Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, που σήμερα παραμένουν ανοιχτά, δείχνουν με σαφήνεια ποιοι ακριβώς έχουν να χάσουν από τη λύση αυτών των προβλημάτων, ποιους συγκεκριμένα υπηρετεί η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Χαιρετίζει τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,που αγωνίζονται για να μην περάσει η ψήφιση του νομοσχεδίου, που θεσμοθετεί την εκποίηση - και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο - του ναυπηγείου τους. Για να παραμείνει στα χέρια του κράτους η μεγάλη αυτή ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, βάση και πνεύμονας της βιομηχανίας μας και χώρος απασχόλησης χιλιάδων εργαζομένων.

Χαιρετίζει τους οικοδόμους,που από άκρη σ' άκρη της Ελλάδας απεργούν και διαδηλώνουν για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την κατοικία και την επιβίωση των ανέργων, μια που η ανεργία στον κλάδο τους έχει φτάσει στο 40%. Για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και την επαναφορά των προϋποθέσεων για την τακτική επιδότηση και το χειμερινό επίδομα. Για τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - 35ωρου".

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ: "Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του σ' αυτούς τους αγωνιζόμενους κλάδους. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, μια που αρνείται να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους και να προωθήσει τη λύση τους, ακολουθώντας τις επιταγές του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου και των επιτελών της ΕΕ.

Εκτιμά ότι ο ενωμένος, επίμονος αγώνας τους είναι σε θέση να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και να οδηγήσει στο άνοιγμα του δρόμου για τη λύση των δίκαιων προβλημάτων τους. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τη συκοφάντηση των αγώνων και να απαντήσει εδώ και τώρα με συγκεκριμένο και δεσμευτικό τρόπο αν θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ