Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανέτοιμοι οι συνταξιούχοι

Μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα τους, έστειλαν χτες βράδυ απ' τα Ν. Λιόσια οι συνταξιούχοι σε εκδήλωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ). Οι συνταξιούχοι έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 6 Απρίλη σε περίπτωση που οι αυριανές απαντήσεις της κυβέρνησης δεν είναι θετικές.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέων Λιοσίων συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων, πλην του ΠΑΣΟΚ. Οσοι πάντως παραβρέθηκαν, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συνταξιούχων: "Οταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον", τόνισε ο Ν. Φλέσσας εκ μέρους της ΣΕΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γ. Αρβανίτης τόνισε ότι χρειάζεται παλλαϊκή ενότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ την ίδια επισήμανση έκανε και ο Γ. Σταματόπουλος από τη Δημοκρατική Ενότητα.

Τις αντιδράσεις των συνταξιούχων συνάντησε ο Γ. Ξυνής από την Τοπική Επιτροπή Ριμίνης της ΝΔ, που, ξεχνώντας ότι το κόμμα του ψήφισε τους αντιασφαλιστικούς νόμους, βρήκε την ευκαιρία να ρίξει ανάθεμα στον Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν την άφησε να βοηθήσει τα χαμηλά εισοδήματα. Από την ΑΔΕΔΥ, ο Κ. Χριστόπουλος χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, καταδίκασε τη βαρβαρότητα και δήλωσε ότι "πρέπει να σας συμπαρασταθούμε, γιατί απειλείται το κράτος πρόνοιας, ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας". Ο Ν. Φλέσσας κάλεσε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προσέχουν τον τρόπο που διεκδικούν τα αιτήματά τους και κατήγγειλε ότι το εργατικό κίνημα έχει φύγει από την ταξική του θέση. "Μήπως νομίζετε ότι εμείς αγωνιζόμαστε για εμάς; Αύριο εσείς θα είστε στη θέση μας", τόνισε.

Ακόμη την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Ανοιξης, του "ΣΥΝ", του ΚΚΕ μ-λ, της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ν. Λιοσίων, της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του Δήμου Πετρούπολης και της ΠΕΑΕΑ Α. Αναργύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ