Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Παρέμβαση βουλευτή του ΚΚΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Το Κουρδικό και ειδικότερα το ζήτημα της εισβολής του τουρκικού στρατού στο Ιρακινό Κουρδιστάν συζήτησε προχτές η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κοινωνία, την Υγεία και την Οικογένεια.

Ο Εργατικός βουλευτής της Βρετανίας Κοξ πρότεινε στην Επιτροπή να απευθυνθεί προς τον Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και να ζητήσει να συζητηθεί κατεπειγόντως στην προσεχή σύνοδο, του Απρίλη, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου το ζήτημα της γενοκτονίας που πραγματοποιεί η Τουρκία κατά των Κούρδων και ιδιαίτερα αυτό της εισβολής της στο Βόρειο Ιράκ.

Τη σχετική πρόταση του Αγγλου βουλευτή υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης και του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας. Ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι το διάστημα που κατ' ανάγκη θα μεσολαβήσει ως την επόμενη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Απρίλη, είναι μεγάλο και θα κοστίσει ως τότε τη ζωή σε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, Κούρδους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμη ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τελωνειακή σύνδεση με την Τουρκία αποθράσυνε την τουρκική κυβέρνηση, που, έκτοτε, όχι μόνον δεν επιδεικνύει δείγματα αλλαγής της πολιτικής της προς το καλύτερο, αλλά αντίθετα, το κάνει προς το χειρότερο.

Ο Στρατής Κόρακας τόνισε, τέλος, ότι αν το Συμβούλιο της Ευρώπης θέλει να τηρήσει τα προσχήματα και να επιδείξει μια επιφανειακή, έστω, συνέπεια, με τις δικές του διακηρύξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οφείλει να εκδιώξει την Τουρκία από τους κόλπους του, σε ένδειξη αλληλεγγύης όχι μόνο στο υπό γενοκτονία κουρδικό λαό, αλλά και τον τουρκικό, ο οποίος πληρώνει επίσης βαρύ τίμημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ