Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΔ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Βοήθεια για χειραγώγηση των κινητοποιήσεων

Τη συμβολή τους στη χειραγώγηση των κινητοποιήσεων των αγροτών, μέσω του "διαλόγου", προσφέρουν στην κυβέρνηση οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, οι οποίες όμως ταυτόχρονα αρνούνται να καταβάλουν το "πολιτικό κόστος" από ενδεχόμενη επίθεση των ΜΑΤ.

Αν και επισήμως η ηγεσία της ΝΔ συνιστά στην κυβέρνηση να αποφύγει "παλικαρισμούς και ενέργειες που θα πυροδοτήσουν την κοινωνική αναστάτωση", δεν είναι λίγα τα ηγετικά στελέχη της (Μάνος, Ντ. Μπακογιάννη κ.ά.), που αποδοκιμάζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καλλιεργώντας το έδαφος για "δυναμική αντιμετώπισή" τους.

Μετά την παραίτηση Παπαθεμελή, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ,έσπευσε να στηρίξει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση, παρεμβαίνοντας πυροσβeστικά. Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, ζητά τη διενέργεια συζήτησης στη Βουλή προ ημερήσιας διάταξης, αύριο Παρασκευή 31 Μάρτη. "Παρακολουθώ, αναφέρει στην επιστολή ο Μ. Εβερτ, με εντονότατη ανησυχία τη δραματική επιδείνωση της κοινωνικής αναταραχής. Η εξακολουθητική αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα συσσωρευθέντα προβλήματα τείνει να μεταβάλει σε εκρηκτική την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί". Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση "να μην προβεί σε ενέργειες που μπορούν να γενικεύσουν και να πυροδοτήσουν την κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες".

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Μαγγίνας,είχε αποκηρύξει κάθε ιδέα ότι η ΝΔ υποκινεί τις κινητοποιήσεις. "Καλούμε την κυβέρνηση, είπε, να εγκαταλείψει αμέσως τις αυταπάτες και τις αστείες υπεκφυγές της, ότι ο πανελλαδικός ξεσηκωμός υποκινείται από τη ΝΔ. Υποκινείται και προκαλείται από την ανικανότητα και τον αυταρχισμό της" (σ.σ. και όχι βέβαια από την κοινή πολιτική τους...).

  • Από την πλευρά του ο "υπερπατριώτης" αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης, Αντ. Σαμαράς,προχώρησε σε μια ανεκδιήγητη και αστεία σύνδεση των αγροτών με τους... Σκοπιανούς. "Εχουμε μια κυβέρνηση, είπε, που κάνει διάλογο με τους Σκοπιανούς και αρνείται να κάνει διάλογο με τον Ελληνα αγρότη. Και έτσι έχουμε, πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα του, μια Ελλάδα χωρισμένη στα δύο και τον Ελληνα σε συνεχή ομηρία"!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε χτες ξεκαθάρισε το τοπίο (1996-09-25 00:00:00.0)
Χωρίς κεντρική προεκλογική συγκέντρωση (1996-09-17 00:00:00.0)
Στο προεκλογικό παζάρι και η κρίση στα Ιμια (1996-09-16 00:00:00.0)
Από τα ΜΜΕ επικοινωνούν πλέον ηγεσία και στελέχη (1996-03-05 00:00:00.0)
Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα (1996-02-13 00:00:00.0)
"Μάχη" στο γήπεδο του "εκσυγχρονισμού" (1996-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ