Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Αριστοτέλειο

Απέχει το Ειδικό Προσωπικό, στο δρόμο και οι σπουδαστές της Κτηνιατρικής

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τον αγώνα του το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που για έκτη βδομάδα απέχει από το διδακτικό του έργο, διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του.

Σε αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι το τέλος της βδομάδας έχουν προχωρήσει τα Τμήματα Ιταλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ μετά από σχετικές αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Σε ανακοινώσεις και των τριών τμημάτων σημειώνεται ότι με την αποχή των συναδέλφων τους από το διδακτικό έργο, τα τμήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναδεικνύοντας έτσι το σημαντικό ρόλο του ΕΕΠ στη λειτουργία των σχολών. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καλύπτει το 70% του προγράμματος στα ΤΕΦΑΑ, το 54% στο Γερμανικό, το 53% στο Γαλλικό και το 39% στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας.

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα και τα μέλη του Ειδικού Διδακτικού και Τεχνικού Προσωπικού του ΑΠΘ, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο χώρο του Πανεπιστημίου και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας την ένταξή τους στο πανεπιστημιακό μισθολόγιο και 35% αύξηση των αποδοχών τους.

Σε κινητοποίηση θα προχωρήσουν σήμερα οι φοιτητές της Κτηνιατρικής, οι οποίοι θα αποκλείσουν συμβολικά από τις 2.30 μ.μ. και για μισή ώρα, την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου στο ύψος της σχολής τους. Οι φοιτητές της Κτηνιατρικής διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και την ανεπαρκή χρηματοδότηση του τμήματος. Γεγονός που οδήγησε στην παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο της ΕΕ και θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ