• Ν' ανοίξει ο φάκελος της κλινικής "Πατέρα", ζητά το σωματείο εργαζομένων
  • - Μόλις δυόμισι μήνες μετά τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μεγάλα κομμάτια από την ψευδοροφή της πτέρυγας Πατέρα άρχισαν να πέφτουν. Σε μια... - 1995-03-30 00:00:00.0"/>
  • Ν' ανοίξει ο φάκελος της κλινικής "Πατέρα", ζητά το σωματείο εργαζομένων
  • - Μόλις δυόμισι μήνες μετά τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μεγάλα κομμάτια από την ψευδοροφή της πτέρυγας Πατέρα άρχισαν να πέφτουν. Σε μια... - 1995-03-30 00:00:00.0" /> "Εβρεξε" ψευδοροφές | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 24
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "Εβρεξε" ψευδοροφές
    • Στον "Ευαγγελισμό" ξεκόλλησαν οι ψευδοροφές στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία, που εγκαινιάστηκαν πριν δυόμισι μήνες
    • Ν' ανοίξει ο φάκελος της κλινικής "Πατέρα", ζητά το σωματείο εργαζομένων

    Μόλις δυόμισι μήνες μετά τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", μεγάλα κομμάτια από την ψευδοροφή της πτέρυγας "Πατέρα" άρχισαν να πέφτουν. Σε μια μάλιστα περίπτωση, ένα κομμάτι έπεσε και στο κεφάλι ασθενή.

    Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την προχειρότητα των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δείχνει τον επιδερμισμό, με τον οποίο σχεδιάζονται και εκτελούνται στη συνέχεια έργα σε ευαίσθητους τομείς και σε ένα νοσοκομείο αιχμής. Αποτέλεσμα είναι να δυσχεραίνει το έργο των λειτουργών της υγείας, να αγανακτούν οι ασθενείς και να δυσφημείται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, σε καιρούς μάλιστα μιας γενικότερης υφέρπουσας προσπάθειας μείωσης του δημόσιου τομέα υγείας. Και επί πλέον να κατασπαταλούνται πολύτιμοι πόροι. Αν το έργο είχε παραδοθεί στις 30 Ιούνη 1993 θα κόστιζε 319,7 εκατ., ενώ τώρα ξεπέρασε το 1,3 δισ. δραχμές. Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ακόμα ότι για την κατασκευή του έργου η διοίκηση δεν έλαβε καν υπόψη της την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου.

    Οταν - στις 12 Γενάρη 1995 - ο νυν υπουργός Υγείας Δ. Κρεμαστινός πήγε να εγκαινιάσει το τμήμα, οι εργαζόμενοι τον "υποδέχτηκαν" με το σύνθημα: "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της υγείας. Είναι του χιλιάρικου και της κοροϊδίας". Η κινητοποίηση των εργαζομένων ενόχλησε σφόδρα τον Δ. Κρεμαστινό. Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ακολούθησε τα εγκαίνια, εξετράπη σε βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εργαζομένων. Η λειτουργία των Επειγόντων άρχισε μια βδομάδα μετά τα εγκαίνια, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι εργαζόμενοι έδειξαν την καλή τους διάθεση με το να δεχτούν να εργαστούν, έστω και με πολλές δυσκολίες, σε ένα τόσο ευαίσθητο τμήμα.

    Οι... πτώσεις

    Το βράδυ της Τρίτης, έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι της ψευδοροφής στην αίθουσα αναμονής επισκεπτών, ενώ την προηγουμένη, μέρα γενικής εφημερίας, είχε πέσει άλλο μικρότερο στην αίθουσα αναμονής ασθενών και μάλιστα στο κεφάλι ασθενούς.

    Το τελευταίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οφείλεται σε διαρροή νερού από τον πρώτο όροφο που βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία δε λειτουργεί. Για το προχτεσινό συμβάν, οι εργάτες που επιδιόρθωναν χτες την οροφή στην αίθουσα αναμονής επισκεπτών μίλησαν για "προχειρότητα" στην κατασκευή, ενώ σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου πρόκειται για ανεπαρκή ανάρτηση της ψευδοροφής.

    Η κατασκευή του έργου είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΝΔ κι είχε ανατεθεί στην τεχνική εταιρία "ΤΕΡΝΑ ΑΕ", χωρίς διαγωνισμό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, υπό την επίβλεψη της Νομαρχίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια τεχνική εταιρία είχε ανατεθεί και η κατασκευή των καινούριων μαγειρείων και των αποδυτηρίων του νοσοκομείου. Στα αποδυτήρια έπεσε επίσης ένα κομμάτι από την ψευδοροφή πριν λίγες μέρες.

    Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων συνεδρίασε χτες εκτάκτως. Ζητά να "ανοίξει" η υπόθεση της πτέρυγας "Πατέρα" και καλεί τη Νομαρχία και τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρουν τέτοια μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν στο μέλλον ασθενείς και εργαζόμενοι.

    Ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Β. Θεοδώρου δήλωσε χτες στο "Ρ" ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και τη Νομαρχία, που είχε την επίβλεψη του έργου, αλλά και προς τον ανάδοχο.

    Ελενα ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ