Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Με πείσμα ως τη δικαίωση!

Συνεχίζεται με επιτυχία η κατάληψη του "Αρμού". "Δωδεκάλογος δίκαιων αιτημάτων" από το δήμο. Ο ΟΛΠ και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χρωστούν στο Πέραμα και πρέπει, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κατάληψη, που ξεκίνησαν την Τρίτη το μεσημέρι οι κάτοικοι του Περάματος, διαμαρτυρόμενοι για τις αυθαιρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην περιοχή του "Αρμού". Ο ΟΛΠ, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, μπαζώνει τη συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελούσε μέχρι χτες τη μοναδική πρόσβαση στη θάλασσα για τους κατοίκους του Περάματος! Ενός δήμου, που κατ' επίφαση μόνο είναι... παραθαλάσσιος, καθώς, τόσο ο ΟΛΠ, όσο και οι εταιρίες αποθήκευσης υγρών καυσίμων έχουν καταλάβει ολόκληρη την παραλία. Οι κάτοικοι που ξαγρυπνούν τις τελευταίες μέρες "φρουρώντας" τον "Αρμό" είναι αποφασισμένοι. Και απαιτούν να παραχωρηθεί άμεσα στην κυριότητα του δήμου και να αξιοποιηθεί επιτέλους ως χώρος αναψυχής.

Χτες το πρωί προχώρησαν ένα ακόμη βήμα τα όνειρά τους. Για να δείξουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλες αυθαιρεσίες σε βάρος τους, δεντροφύτευσαν το χώρο του "Αρμού". Γιατί, όπως οι ίδιοι μας δήλωσαν, "δε θα επιτρέψουμε στον ΟΛΠ να καταχραστεί άλλο το χώρο, στον οποίο θέλει να ξαναβάλει αποθήκες και εργοστάσια κατασκευής μπετόν, τα οποία είχαν ταλαιπωρήσει τον περαματιώτικο λαό για χρόνια".

Παράλληλα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο ΟΛΠ φοβούμενος την αγανάκτηση του λαού του Περάματος οχυρώνει τις εταιρίες υγρών καυσίμων με σκοπό να τις προστατέψει!

Οπως επισήμανε ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος μιλώντας χτες στους κατοίκους, "ύστερα από τη νέα επίθεση που ξεκίνησε σε βάρος του δήμου ο ΟΛΠ, δε διεκδικούμε μόνο τον χώρο του "Αρμού", αλλά αντιμετωπίζουμε συνολικά το πρόβλημα". Οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν: Επιβολή δημοτικών τελών για όλους τους χώρους, τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ που βρίσκονται στην περιοχή του Περάματος και Ικονίου. Αύξηση της επιχορήγησης που καταβάλλει ο ΟΛΠ στο Δήμο, από 9 εκατομμύρια δραχμές (!) που είναι σήμερα σε 100 εκατομμύρια. Να τελειώσει, επιτέλους, η σύνδεση Λιμανιού με τη Λ. Σχιστού, που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια! Να γίνουν επεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Να αξιοποιηθούν άμεσα τα 400.000.000 δραχμές που έχουν βγει από το Περιφερειακό Ταμείο για τη Ζώνη. Να κατασκευαστούν τα λιμενικά έργα που απουσιάζουν απ' την πόλη. Ο δήμαρχος Περάματος, ενόψει των εξελίξεων αυτών, πρόκειται να συναντηθεί εκ νέου το Σάββατο, στις 11.00 το πρωί, με τη Διοίκηση του ΟΛΠ και αργότερα την ίδια μέρα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Κατσιφάρα,που θα επισκεφθεί τον"Αρμό". Ο Γ. Πατσιλινάκος επανέλαβε, πάντως, ότι για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, θα πρέπει να είναι καθημερινός και αδιάκοπος ο αγώνας των Περαματιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ