Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Πλήρη κάλυψη στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες έδωσαν χτες οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος, που συμμετείχαν σε ενημερωτική σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη, ενημέρωση για την πολιτική της κυβέρνησης και τις αγροτικές κινητοποιήσεις έκαναν οι οικονομικοί υπουργοί Αλ. Παπαδόπουλος και Γ. Παπαντωνίου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είπαν ότι μέχρι την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τα αγροτικά καύσιμα και τις αγροτικές συντάξεις. Επίσης, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μέχρι το γιορτασμό του Κιλελέρ οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα έχουν εκφυλιστεί. Από τη σύσκεψη παρέλασαν, επίσης, οι παρακάτω υπουργοί και υφυπουργοί: Αντ. Λιβάνης, Β. Βασιλακάκης, Ε. Σκουλάκης, Γ. Κατσιφάρας και Φ. Πετσάλνικος. Από βουλευτές συνολικά πήραν μέρος γύρω στους 50, μεταξύ των οποίων και η Β. Παπανδρέου. Κύριο θέμα της σύσκεψης - σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά απ' αυτή - ήταν ο συντονισμός της ΚΟ και του κόμματος για την αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν με πρόταση που έγινε από την Β. Παπανδρέου για επιθετική, όπως ονομάστηκε, ενημέρωση προς τα κάτω, των αγροτών, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη στάση της κυβέρνησης. Σ' αυτή την ενημέρωση ζητήθηκε να συμμετάσχουν οι βουλευτές και να μη διστάσουν να πάνε ακόμη και στα μπλόκα των αγροτών. Οσον αφορά το περιεχόμενο της... επιθετικής ενημέρωσης, ουσιαστικά δε θα διαφέρει απ' όσα μέχρι σήμερα διατυμπανίζουν τα ΜΜΕ και τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη κατά των αγροτών. Ενδεικτικό είναι πως μέσα στη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος, ενημερώνοντας τους βουλευτές, έκανε λόγο για υποκινούμενες από το ΚΚΕ και τη ΝΔ κινητοποιήσεις, ενώ ο βουλευτής Δ. Γαϊτανίδης, μιλώντας, έκανε λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις μόνο από το ΚΚΕ, επειδή αυτό δε συμμετέχει στη ΓΕΣΑΣΕ και επιδιώκει να δημιουργήσει κάτι άλλο. Για υποκινούμενες κινητοποιήσεις και σκοπιμότητες έκανε λόγο και η Β. Παπανδρέου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους. Η σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί και σήμερα στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ