Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φουντώνει η φλόγα του αγώνα

Για δύο ώρες χτες, σε μια μαζικότατη συνέλευση οι "φρουροί των μπλόκων" έστειλαν ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται

Στα παγωμένα Τέμπη μετέφεραν χτες τη φλόγα του αγώνα τους οι αγρότες της Θεσσαλίας. Με μια μαζική συνέλευση οι "φρουροί" των μπλόκων αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με αυτοκίνητα και τρακτέρ, που ξεκίνησαν από όλα τα μπλόκα της Εθνικής οδού, συγκεντρώθηκαν στα διόδια των Τεμπών, αποκλείοντας από τις 3 μέχρι 5 μμ το δρόμο και μαζί με αντιπροσωπείες των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που ήρθαν από τη Μακεδονία διατράνωσαν από κοινού τη θέλησή τους για ενωτικό και συντονισμένο αγώνα. Παράλληλα, κατήγγειλαν την αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και τη συνεχιζόμενη πρακτική αδιαλλαξίας και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα τους, που ακολουθούν οι κυβερνώντες. Την απόφασή τους να αντιτάξουν στην πολιτική αυτή τους καθημερινούς αγώνες επιβεβαίωσαν τα συνθήματα που ήχησαν στην κοιλάδα των Τεμπών: "Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας", "Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς", "Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι", "Αγρότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι". Το ίδιο εκφράστηκε και από όλους όσοι πήραν το λόγο. Ενώ ενθουσιώδεις ήταν οι αντιδράσεις, όταν ανακοινώθηκε ότι μέχρι τις 3 μμ., χτες, είχαν προστεθεί άλλα 350 τρακτέρ στα μπλόκα.

Με αναμμένα τα φώτα και κορνάροντας συνεχώς, οι "φρουροί των μπλόκων" κατέφτασαν στα Τέμπη. Με χορό και συνθήματα υποδέχτηκαν την ενημέρωση που έγινε από μέλη της ΠΑΣΕ. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν σ' έναν μικρό, που πήρε κάποια στιγμή το μικρόφωνο για να πει: "Αγρότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι". Τον "μικρό" φίλο διαδέχτηκαν κι άλλοι αγρότες που μίλησαν για το στάρι, τον καπνό, τα τεύτλα... και τόνισαν πως "δεν πάει άλλο", πως "ο Τζουμάκας μας κοροϊδεύει".

"Σήμερα εδέησε η κυβέρνηση, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ν' ασχοληθεί με τους αγρότες, όχι για να δώσει λύση στα προβλήματά μας, αλλά για να μας επιτεθεί. Για να μας πει ότι δεν έχουμε πολλά προβλήματα κι ότι αυτοί που αγωνίζονται δεν είναι παρά μια κομματική ομάδα", τόνισε, μιλώντας στη γενική συνέλευση, ο Βαγγέλης Μπούτας.

"Είναι ψεύτες", ήταν η απόκριση ενός αγρότη, όταν ο Β. Μπούτας κατήγγειλε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους. Ο ίδιος θύμισε την κυβερνητική αντιμετώπιση που είχαν πέρσιστο αίτημά τους για διάλογο, όταν ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας έκανε μπαλάκι τα αιτήματά τους στον υπουργό Οικονομικών και αυτός με τη σειρά του στην υπουργό Ανάπτυξης. "Δε θα δεχτούμε να μας κοροϊδεύουν" τόνισε και κάλεσε τους αγρότες σε συντονισμό της δράσης τους "για να ανατρέψουμε αυτή την αντιαγροτική πολιτική". "Ο στόχος μας είναι κοινός και ταξικός: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας",κατέληξε.

"Είμαστε όλοι μια οικογένεια, απ' τον Εβρο ως την Κρήτη. Ο άξονας αυτός είναι δικός μας και θα μας οδηγήσει στη νίκη", ήταν τα λόγια του Κ. Ανεστίδη από τα Μάλγαρα.

Ο Γ. Παναγιωτίδης από το μπλόκο του Στίβου Λαγκαδά,μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των αγροτών της περιοχής του και αναφέρθηκε στην κυβερνητική ανικανότητα.

"Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Δε θα φύγουμε απ' τα χωριά μας όπως θέλει η κυβέρνηση που αρνείται ακόμα και το διάλογο", είπε ο Β. Νικολόπουλος,μέλος της ΠΑΣΕ.

Ο Γ. Ρίσκος,από το μπλόκο των Μαλγάρων μετέφερε την αποφασιστικότητά των αγροτών της περιοχής να "μην υποχωρήσουν, αν δε δικαιωθούν".

"Είμαστε μαζί σας. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας", είπε ο Γ. Γιαλαβένης,πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινητιστών Καρδίτσας.

Ο Θ. Νασίκας,μέλος της ΠΑΣΕ, αναφέρθηκε στη συκοφάντηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση και κάλεσε τους αγρότες να κρατήσουν την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητά τους.

Τέλος, ο Δ. Σπαθής,μέλος της ΠΑΣΕ, αφού διάβασε στους συγκεντρωμένους του ψήφισμα συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Βόλου στον αγροτικό αγώνα, είπε στους συγκεντρωμένους: "Συνεχίζουμε μαζί στον αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ