Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Μαζική συγκέντρωση - «εντολή» για αγώνες

Με αιχμή το ασφαλιστικό, αλλά και την επιβολή δημόσιων φτηνών και αξιόπιστων αστικών συγκοινωνιών και την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες
Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, με αιχμή το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αλλά και τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, είναι αποφασισμένοι να έρθουν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Το μήνυμα αυτό έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση οι εργαζόμενοι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κατά τη διάρκεια χτεσινής τους συγκέντρωσης στο κατάμεστο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ». Σημειώνεται ότι αν και χτες ήταν προγραμματισμένη να συγκληθεί γενική συνέλευση των μελών του συνδικάτου που αριθμεί περίπου 4.000 μέλη, όμως, παρά τη μαζική συμμετοχή, δε συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία (η μια βάρδια εργαζόταν κανονικά) και η συνέλευση εξελίχθηκε σε συγκέντρωση. Ωστόσο η συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτή ήταν ιδιαίτερα μαζική και αγωνιστική σε σύγκριση με άλλες του παρελθόντος. Οπως ξεκαθάρισε απ' την αρχή ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χρ. Σταμούλος, η περίοδος ανοχής που έδωσαν οι εργαζόμενοι σε κυβέρνηση και διοίκηση τελείωσε και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «τώρα αρχίζει η σύγκρουση, με πρώτη στόχευση το ασφαλιστικό». Είπε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για «δημόσιες, φτηνές και αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες».

Δεύτερη στόχευση θα είναι η επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα οι εργαζόμενοι και ανέφερε χαρακτηριστικά τη λειτουργία του πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο σήμερα για ψύλλου πήδημα, επιβάλλει στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων αυστηρές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και την ανάγκη για κατάρτιση επετηρίδας οδηγών, αφού με το ισχύον σύστημα η προαγωγή του οδηγού σημαίνει και μείωση των αποδοχών του.

Οπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των σωματείων, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΠΑ και ΜΕΤΡΟ, με θέμα την κοινή δράση για το ασφαλιστικό, ενώ στις 20 Μάρτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων του συνδικάτου, με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ με θέμα τη λειτουργία του πειθαρχικού συμβουλίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα το Συνδικάτο θα προχωρήσει σε συνελεύσεις ανά αμαξοστάσιο για να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, να συζητήσουν και να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους.

Ο Χρ. Σταμούλος, ζήτησε και εξασφάλισε την εξουσιοδότηση των παρευρισκομένων, ώστε το προεδρείο του συνδικάτου να αποφασίζει την αιφνιδιαστική διακοπή δρομολογίων σε περιοχές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία (παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ, διέλευση μέσα από λαϊκές αγορές κλπ.). Κλείνοντας την ομιλία του ο Χρ. Σταμούλος, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές, τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του συνδικάτου.

Ο Στ. Αντωνακάκης, έφορος του συνδικάτου, είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι και παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ίδρυσης δικού τους ταμείου αρωγής.

Με τη σειρά του ο Κ. Ξύδης, άσκησε κριτική στο προεδρείο για την υπογραφή διετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, για το ημερήσιο ωράριο απασχόλησης, για το διακεκομμένο ωράριο, για τα «ρεπό» κ.ά., αλλά αποδοκιμάστηκε από τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θα ήσουν μπροστάρης στους αγώνες» (2002-04-03 00:00:00.0)
Γνώριζε ότι τίποτε δεν πάει χαμένο (2001-03-22 00:00:00.0)
Κυκλοφορούν τα λεωφορεία (1999-12-08 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις (1998-02-07 00:00:00.0)
Ανισότητες στην εργασία και τις αποδοχές (1997-11-12 00:00:00.0)
Με αυταρχισμό απαντά η διοίκηση του ΟΑΣΑ (1995-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ