Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί τους σεισμόπληκτους η κυβέρνηση

Το θέμα της προκλητικής διακοπής παροχής ρεύματος σε σεισμόπληκτους που διαμένουν σε κοντέινερ στον καταυλισμό της Μεταμόρφωσης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: «Η απόφαση της ΔΕΗ να κόψει πρόσφατα την παροχή ρεύματος στον καταυλισμό της Μεταμόρφωσης ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς που διαμένουν στους καταυλισμούς είναι χαμηλοσυνταξιούχοι ή άνεργοι, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι είναι αυξημένοι, αφού τα σιδερένια κοντέινερ προκειμένου να ζεσταθούν στοιχειωδώς το χειμώνα επιβάλλεται η μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έστω τώρα για την επίλυση του προβλήματος συνολικά για όλους τους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ