Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Να απομακρυνθεί η βάση του Ναυτικού

Την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού από τα Βριλήσια, ζήτησαν από κοινού οι Δήμοι Βριλησσίων, Μελισσίων, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Ν. Ψυχικού Αμαρουσίου και η Κοινότητα Πεντέλης, στη διάρκεια κοινής ημερίδας που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.

Οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν μια έκταση 50 στρεμμάτων, η οποία αν και έχει χαρακτηριστεί από το 1984 ως υπερτοπικός χώρος πρασίνου, αναψυχής και αθλοπαιδιών και από το 1987 έχει ενταχθεί με Προεδρικό Διάταγμα στο Σχέδιο Πόλης, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό κέντρο τηλεπικοινωνιών από το Ναυτικό. Τα παραπάνω επισήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Λώλας.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης, κ. Στεργίου, σημείωσε ότι ο χώρος πρέπει να γίνει πράσινο και αυτό «πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Κ. Πατακός, είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ζήσουν με το πράσινο κοντά στη γειτονιά τους. Ο δήμαρχος Ν. Ψυχικού Μεζιντάνης αναρωτήθηκε αν το Πολεμικό Ναυτικό ή το υπουργείο Αμυνας έχουν το δικαίωμα να καταπατούν το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Φ. Αρχιμανδρίτης, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων», επισήμανε ότι μόνο με τους αγώνες των κατοίκων είναι δυνατόν η έκταση να γίνει πράσινο και σημείωσε ότι «είναι επιτακτικά αναγκαίο να φύγει η βάση από την περιοχή».

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», επισήμανε στη σύντομη τοποθέτησή του ότι η αύξηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για τη διεκδίκηση του χώρου ως πράσινο. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ακόμη και οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι γίνονται βορά στα σχέδια του κεφαλαίου, αναφέροντας τη γενικότερη εμπειρία από το Λεκανοπέδιο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού πλοίαρχος κ. Κόλλιας, αφού επιβεβαίωσε ότι η βάση λειτουργεί με προσωπικό 10 ναύτες και έναν αξιωματικό, είπε ότι είναι ευθύνη των δήμων να υποδείξουν ένα χώρο για να μεταφερθεί η βάση.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ