Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλος δραπέτης

Διέφυγε χτες το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά συνελήφθη σχεδόν οκτώ ώρες αεγότερα ο Ρουμάνος κρατούμενος Οβίντιο Μπουτσέα 24 χρόνων, που είχε προσαχθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της παράβασης υγειονομικής διάταξης και του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κρατούμενος, τη στιγμή που έβγαινε από το δικαστήριο «για επιβίβασή του στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, επιτέθηκε στον αστυνομικό φρουρό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά και τράπηκε σε φυγή». Σύμφωνα, όμως, με αυτόπτη μάρτυρα, ο Ρουμάνος βρήκε ευκαιρία να «το σκάσει» όταν ο αστυνομικός, που τον συνόδευε, σταμάτησε ένα ταξί στη στάση του λεωφορείου, απέναντι από τα δικαστήρια, για να τον μεταφέρει με αυτό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Μετά από σχεδόν ώρες αργότερα ο Ρουμάνος πιάστηκε στην πλατεία Ομονοίας. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Το 1999 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει στον Ο. Μπουτσέα ποινή φυλάκισης 3 μηνών για υγειονομική παράβαση και είχε διατάξει την απέλασή του. Ο Ρουμάνος επανήλθε παράνομα στη χώρα, οπότε συνελήφθη από την αστυνομία για παράβαση δικαστικής απόφασης. Χτες επρόκειτο να δικαστεί στο Αυτόφωρο για το αδίκημα αυτό, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ