Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικούν σταθερή δουλιά και ασφάλιση

Την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να «χτυπηθεί» μια μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης, η κοινωνική ασφάλιση, διαδηλώνουν σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, εργαζόμενοι στους δήμους.

Με την απειλή της «παγίωσης» της έκτακτης απασχόλησης και της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής κάλυψης να γίνεται ολοένα και πιο ορατή και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εργαζομένων από 17 δήμους, καλεί άμεσα σε αντίσταση. Κύριο αίτημα είναι η σταθερή μόνιμη εργασία με ίση αμοιβή για ίση δουλιά, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στη σύνταξη και την υγεία, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση. Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν: Κατάργηση της έκτακτης απασχόλησης για πάγιες ανάγκες και του θεσμού των εκτάκτων. Τακτοποίηση όλων των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων. Επέκταση των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων και σε άλλες ειδικότητες στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με πλήρη σύνταξη και μειωμένα όρια ηλικίας γι' αυτή την κατηγορία και ειδικότερα για τους εργαζόμενους στις χωματερές.

  • Σε 3ωρη στάση εργασίας, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις Καματερού, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων 3 έως 5 μηνών. Παράλληλα οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρώνονται κάθε 1η και 15η του μήνα και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ