Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αυταρχισμό απαντά η διοίκηση του ΟΑΣΑ

Δυσμενής μετάθεση οδηγού, που αντιμετώπισε επικίνδυνο περιστατικό με καινούριο λεωφορείο, με την ανυπόστατη κατηγορία ότι "διέρρευσε την πληροφορία". "Προσπάθεια να μείνει επτασφράγιστος ο φάκελος της προμήθειας", καταγγέλλει ο Χρ. Σταμούλος

Με δυσμενή μετάθεση τιμώρησε η διοίκηση της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) 60χρονο οδηγό, με την ανυπόστατη κατηγορία ότι διέρρευσε στον Τύπο πληροφορίες για παρ' ολίγον ατύχημα με καινούριο λεωφορείο του ΟΑΣΑ.

Ο 60χρονος οδηγός μετατέθηκε από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού στον Πειραιά, ενώ αντί για καινούριο λεωφορείο, τώρα οδηγεί παλιό. Η κατηγορία που του απηύθυνε η διοίκηση της ΕΘΕΛ είναι ότι δήθεν ο ίδιος διέρρευσε τις πληροφορίες, αν και είναι γνωστό ότι το περιστατικό ανέφερε επιβάτης του λεωφορείου στο σταθμάρχη της Εταιρείας στη Βούλα. Υπενθυμίζεται ότι το παρ' ολίγον ατύχημα με το καινούριο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, αποκάλυψε ο "Ρ", με δημοσίευμα στις 22 Δεκέμβρη 1994.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα ο "Ρ", στις αρχές Δεκέμβρη 1994 το λεωφορείο με αριθμό κυκλοφορίας 4706, που εκτελούσε στις 7.30 το πρωί το δρομολόγιο Βούλα - Αθήνα, δεν "υπάκουσε" στους χειρισμούς του οδηγού (κόλλησε το γκάζι σε στροφή) και κατευθυνόταν σε κολόνα. Ο οδηγός, για να αποφύγει τη σύγκρουση, οδήγησε το λεωφορείο στο αντίθετο ρεύμα και είναι ευτύχημα ότι εκείνη τη στιγμή δεν ερχόταν κανένα αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση. Το περιστατικό ανέφερε στο σταθμάρχη Βούλας ο επιβάτης Χαράλαμπος Κοκκίνης,ο οποίος καθόταν πίσω από τον οδηγό, αλλά δεν καταχωρήθηκε στο βιβλίο συμβάντων του ΟΑΣΑ. Ωστόσο, ο "Ρ" επικοινώνησε με τον οδηγό, ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν, αλλά ζήτησε να μη δημοσιευτεί τίποτα, φοβούμενος, όπως είπε, πιθανές αρνητικές γι' αυτόν συνέπειες.

Ο Χρ. Σταμούλος,μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, καταγγέλλει μέσω του "Ρ" τη διοίκηση της ΕΘΕΛ για την άσκηση τρομοκρατίας, προκειμένου να φιμώσει τους οδηγούς, ενώ ιδιαίτερα για τον πρόεδρο της ΕΘΕΛ Γ. Τσιούφη,που διατέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Συνδικάτου του ΟΑΣ και σύμβουλος της ΓΣΕΕ, επισημαίνει ότι είναι ντροπή να μετέρχεται τέτοιες μεθόδους, αντιγράφοντας πιστά ό,τι έκανε η ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν. Επίσης, ο Χρ. Σταμούλος υπογραμμίζει ότι η δυσμενής μετάθεση του οδηγού αποτελεί απόδειξη για το πώς εννοούν στην ΕΘΕΛ την αξιοκρατία και την αξιολόγηση του προσωπικού, αλλά και πώς ανταμείβουν την τιμιότητα και την αλήθεια.

"Η ενέργεια αυτή - τονίζει ο Χρ. Σταμούλος - πέρα από όλες τις άλλες παραμέτρους, έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, συγκεκριμένης εταιρίας, ενώ αποτελεί προσπάθεια να παραμείνει επτασφράγιστος ο φάκελος της αγοράς των νέων λεωφορείων και να μη φανεί έτσι πόσο επιζήμια είναι η σύμβαση αυτή, τι μίζες δόθηκαν και ποιοι έκαναν τον προεκλογικό τους αγώνα, μέσω της αγοράς των καινούριων λεωφορείων του ΟΑΣΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ