Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ανέλαβαν" οι αιρετοί νομάρχες

"Διακοσμητικά" καθήκοντα ανέλαβαν οι αιρετοί νομάρχες της χώρας, αφού παραμένει άγνωστος ακόμη ο χρόνος ανάληψης των αρμοδιοτήτων τους. Στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς ο "υπερνομάρχης" Ε. Κουλουμπής και οι νομάρχες Δ. Ευσταθιάδης και Χ. Φωτίου δεν ορκίστηκαν, γιατί εκκρεμεί στο Εκλογοδικείο η ένσταση του υποψηφίου Θ. Κατριβάνου.

Η προϋπόθεση που τίθεται από το Ν. 2240 για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων είναι η κατάρτιση των νέων οργανισμών λειτουργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Σε αντίθεση πάντως με τους νομάρχες, κανονικά θα ασκούν τα καθήκοντά τους οι Περιφερειακοί Διευθυντές (θα διοριστούν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών) έως ότου δημοσιευτούν οι οργανισμοί λειτουργίας.

Καθήκοντα ανέλαβαν και οι νέες δημοτικές αρχές. Σε όλους τους δήμους της χώρας πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς οι δημαιρεσίες για την εκλογή των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων και των δημαρχιακών επιτροπών.

Στο Δήμο Αθηναίων, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε ο Αρτ. Αναπλιώτης και στο Δήμο Πειραιά ο Ε. Χρυσάφης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ