Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με μεθοδικότητα και αγωνιστικότητα

Με ρυθμούς που ήδη καθημερινά κορυφώνονται, οι κομμουνιστές διανύουν το ξεκίνημα μιας νέας αγωνιστικής χρονιάς. Αίτιο και αφορμή γι' αυτό η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και η διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Είναι η μάχη του κουπονιού, μέσα από την οποία συναντιούνται άνθρωποι από τις πιο διαφορετικές γενιές, πολιτικά κόμματα και οικονομικά στρώματα. Κοινή συνείδηση όλων είναι πως τώρα, που διανύουμε την 50ή μέρα της εξόρμησης, τα περιθώριά της όχι μόνο δε στενεύουν, αλλά, αν αξιοποιηθούν με μεθοδικότητα και αγωνιστικότητα, μπορούν να τη μετατρέψουν σε πανεξόρμηση όλου του λαού.

Η Εξόρμηση στην Αρκαδία

Για την πορεία της Εξόρμησης στην περιοχή, ο Νίκος Γόντικας,γραμματέας της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, μας είπε:

"Οι Κομματικές Οργανώσεις σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ειδικά οι Οργανώσεις της επαρχίας (Γορτυνία, Μεγαλόπολη, Κυνουρία) ήδη βρίσκονται πολύ κοντά στην υπερκάλυψη των αυξημένων πλάνων που είχαν βάλει. Οι δυνάμεις μας έχουν απευθυνθεί σε κόσμο πέρα από την πλατιά επιρροή του Κόμματος, σε εργαζόμενους επαγγελματίες, αγρότες κλπ. και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαμε καμιά άρνηση όταν κουβεντιάσαμε αναλυτικά τις ζημιές που είχαμε πάθει".

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Νίκος Γόντικας επισήμανε:

"Την αναγκαιότητα της διάσωσης του ιστορικού μας αρχείου και της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η "Τυποεκδοτική" και ο "902" τη συνειδητοποιεί και συνεισφέρει οικονομικά όλο και περισσότερος κόσμος. Εχουμε όμως καθυστερήσει, αλλά απευθυνόμαστε από εδώ και πέρα με μεγαλύτερη συστηματικότητα σε μαζικούς φορείς, δηλαδή σε συλλόγους, σωματεία, δήμους, Κοινότητες κλπ.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ