Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Νέο σκάνδαλο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Φάρμακα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, διοχέτευσε θυγατρική της πολυεθνικής «Bayer», σύμφωνα με τους «New York Times», αποκαλύπτοντας ακόμη ένα σκάνδαλο της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας, με τρομακτικές κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, αφού τα επικίνδυνα φάρμακα προορίζονταν για χώρες του Τρίτου Κόσμου και όχι φυσικά του προηγμένου Δυτικού Κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, που επικαλείται απόρρητα έγγραφα, η «Cutter Biological» διοχέτευσε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας στα μέσα της δεκαετίας του '80 μεγάλες ποσότητες φαρμάκων για αιμοφιλικούς, που ενδέχεται να περιείχαν πλάσμα μολυσμένο με τον ιό του AIDS. Την ίδια εποχή, η θυγατρική της «Bayer» πωλούσε στο Δυτικό Κόσμο νέο ασφαλέστερο τύπο του ίδιου φαρμάκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 100 αιμοφιλικοί στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν προσβλήθηκαν από AIDS, αφού είχαν λάβει το φάρμακο της θυγατρικής της «Bayer», όμως ο αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατον να εξακριβωθεί. Για την παρασκευή του επικίνδυνου φαρμάκου χρησιμοποιήθηκε πλάσμα από 10 χιλιάδες δότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ