Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνάντηση Αμπάς - «Χαμάς»

Associated Press

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΖΕΝΙΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Την πρώτη του συνάντηση με ηγετικά στελέχη της «Χαμάς» είχε, χθες, στην πόλη της Γάζας, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας κοινής στάσης απέναντι και στον «οδικό χάρτη». Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωναν ότι εντόπισαν και ακινητοποίησαν στα ανοιχτά του Ισραήλ, ένα πλοίο που μετέφερε μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Διατεθειμένη να σταματήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον πολιτών μέσα στο Ισραήλ, σε περίπτωση που το Ισραήλ πάψει να δολοφονεί Παλαιστινίους αξιωματούχους και να εισβάλει στα παλαιστινιακά εδάφη, φέρεται να δήλωσε στον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό η «Χαμάς», αν και κατέστησε σαφές ότι οι επιθέσεις κατά εποίκων και στρατιωτών που παραμένουν εντός των παλαιστινιακών εδαφών θα συνεχιστούν. Δεν έγινε γνωστό ποια ήταν η απάντηση του Παλαιστινίου πρωθυπουργού, που έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να θέσει υπό έλεγχο τη δραστηριότητα των Παλαιστινίων μαχητών μόνο διά μέσου διαλόγου.

Την ίδια ώρα, στα ανοιχτά της Γάζας, το ισραηλινό λιμενικό ακινητοποιούσε πλοίο, που, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση, μετέφερε οπλισμό και εκρηκτικά στην πόλη της Γάζας. Το πλοίο φέρεται να ξεκίνησε από την Αίγυπτο, να φόρτωσε στα ανοιχτά του Λιβάνου και να μετέφερε, εκτός από το ολιγομελές πλήρωμα, και έναν ειδικό στα εκρηκτικά της «Χεζμπολάχ». Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στην Π. Αρχή και στον Γιάσερ Αραφάτ, ως συνήθως.

Επίσης, ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια εισβολής στο χωριό Γιαμούν, της Τζενίν, πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 12χρονο Παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες, ενώ άλλα 5 παιδιά από 9 έως 14 ετών τραυματίστηκαν σε διαφορετικά περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ