Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ταξιδιωτική οδηγία ένεκα «τρομοκρατικής απειλής»...

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Ταξιδιωτική οδηγία περί «υψηλής επαγρύπνησης» έναντι όσων Αυστραλών ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού (και ιδιαίτερα σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας) εξέδωσε χτες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ.

Αφορμή αποτέλεσε η προχτεσινή μετάδοση μηνύματος ενός φερόμενου υπαρχηγού της Αλ Κάιντα απ' το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα», σύμφωνα με το οποίο προτρέπονται Μουσουλμάνοι σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πρεσβειών και κτιρίων εμπορικών συμφερόντων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νορβηγίας.

Παρά την έκδοση της νέας ταξιδιωτικής οδηγίας, η κυβέρνηση Χάουαρντ υποστήριξε ότι δε θα λάβει περαιτέρω μέτρα έναντι της «τρομοκρατικής απειλής», μια που σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Δικαιοσύνης Ντάριλ Ουίλιαμς απ' το Σεπτέμβρη του 2001 έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Αυστραλός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Χιλ, παρατήρησε ότι η νέα απειλή δείχνει πως «η Αυστραλία δε χαίρει άσυλου από τους τρομοκράτες, όπως έδειξε και η πολύνεκρη επίθεση στο Μπάλι», προσθέτοντας και αυτός ότι «βρίσκονται σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας που πάντα αναθεωρούνται»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ