Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τρόμος στις πόλεις

ΝΙΟΥ ΧΕΪΒΕΝ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ.--

Το κλίμα τρομολαγνίας που έχει επιβληθεί, οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ριάντ και την Καζαμπλάνκα και κυρίως οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του FBI για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και εντός των ΗΠΑ θέτοντας τη χώρα σε πορτοκαλί συναγερμό, προκάλεσαν σοκ όταν έγινε γνωστή η είδηση της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κλειστή αίθουσα του Πανεπιστημίου του Γέιλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σχεδόν μία μέρα μετά η αστυνομία κρατά αποκλεισμένη την ευρύτερη περιοχή και διεξάγει έρευνες για τα αίτια της έκρηξης που παραμένουν άγνωστα. Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη σε «πορτοκαλί συναγερμό».

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση. «Πρόκειται για έκρηξη βόμβας, ωστόσο, δε φαίνεται να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Η έκρηξη σημειώθηκε σε άδεια αίθουσα η οποία πριν από λίγες ημέρες χρησιμοποιήθηκε για τις εξετάσεις των φοιτητών» διευκρίνισε. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των ΗΠΑ ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ή πληροφορίες για την έκρηξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ