Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΣΑΠ
Χρέος η συμμετοχή στον αγώνα

Απαλλάχθηκε, ο ηλεκτροδηγός στον ΗΣΑΠ Νίκος Κωστόπουλος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο που είχε παραπεμφθεί από την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΗΣΑΠ, γιατί συμμετείχε στις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, την πρώτη μέρα του πολέμου, στις 20 Μάρτη, με το επιχείρημα ότι δημιούργησε πρόβλημα «στην κάλυψη της υπηρεσίας του»!

Η απαλλαγή αυτή βεβαίως οφείλεται στο γεγονός ότι ο εργαζόμενος, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε στο ύψος του, δε φοβήθηκε, ούτε έκανε πίσω. Αντίθετα, με επιστολή του, με την οποία αιτιολογούσε απόλυτα ότι, πρώτον, δε δημιούργησε πρόβλημα στην εργασία του και, δεύτερον, ότι ήταν χρέος του να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο καθώς και ότι θα το κάνει πάντα. Ο Νίκος Κωστόπουλος ξεκαθάρισε επίσης και χτες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πως θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη από τη διοίκηση αποτελεί πολιτική δίωξη και το γεγονός της παραπομπής του στόχο είχε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να αγωνίζονται.

Μάρτυρας στο πλευρό του εργαζόμενου, ήταν ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο εργαζόμενος δεν έκανε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και ότι όποιος τολμήσει να τον τιμωρήσει έστω και για ένα λεπτό, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει την απάντηση που αρμόζει στους τιμωρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ