Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΣΟ και Ιντερσιντικάλ στη Θεσσαλονίκη

Αντιπροσωπείες της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και της Ιντερσιντικάλ Πορτογαλίας θα λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και στη διεθνή συνάντηση των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που διοργανώνει τις ημέρες εκείνες το ΠΑΜΕ.

Αυτό αποφασίστηκε στην τριμερή συνάντηση που έγινε χτες στην έδρα της ΠΣΟ στην Πράγα, στην οποία εκτός από τη Γραμματεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πήρε μέρος η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία της Ιντερσιντικάλ.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να στηριχτεί η πρωτοβουλία της πορτογαλικής οργάνωσης να οργανώσει στη Λισαβόνα, στο τέλος του Ιούνη, διεθνή συνδικαλιστική συνάντηση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

Στην τριμερή συνάντηση, τόσο από τη Γραμματεία της ΠΣΟ όσο και από την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, προτάθηκε στους Πορτογάλους συντρόφους να αναλάβουν και να παίξουν πιο ενεργητικό ρόλο, στηρίζοντας την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Η αντιπροσωπεία της Ιντερσιντικάλ, δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν σύντομα στη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ δήλωσαν ότι κατανοούν το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ομοσπονδία στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ