Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
Προκλητικά κουκουλώνουν το έγκλημα

Αναβλήθηκε για πολλοστή φορά η συνεδρίαση του Ανακριτικού Συμβουλίου για τα Ναυτικά Ατυχήματα. Καταγγελία της ΠΕΜΕΝ

Εξόφθαλμη είναι πλέον η παρέμβαση των κυβερνητικών και εφοπλιστικών μηχανισμών, ώστε να κουκουλωθεί πλήρως το έγκλημα που συντελέστηκε όταν το σάπιο επιβατηγό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» πήγε στον πάτο της θάλασσας της Πάρου, αρπάζοντας 80 ανθρώπινες ψυχές. Προχτές, 27 Μάη, αναβλήθηκε για πολλοστή φορά και χωρίς κανένα πρόσχημα η συνεδρίαση του Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), με προφανή σκοπό την κωλυσιεργία στην έκδοση πορίσματος, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν περάσει από την αποφράδα εκείνη μέρα πάνω από τρία χρόνια.

Η ΠΕΜΕΝ, με επιστολή της προς τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης, επισημαίνει ότι: «Οι συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης του Α ΑΣΝΑ, το οποίο έχει αναλάβει την έκδοση του πορίσματος για το ναυάγιο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" ενισχύουν τις καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ για τις προκλητικές ενέργειες που γίνονται από τους μηχανισμούς του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, για να μην αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες και να μην τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 80 συνάνθρωποί μας» και εξηγεί:

«Μετά την απειλή της προέδρου Αντωνακούδη Αλίκης, εφέτου και του εισηγητή Θεοδωρόπουλου Ναπολέοντα του Α ΑΣΝΑ στις 8 Μάη 2003 προς τον Ιωάννη Βαρτζάκη μέλος του Α ΑΣΝΑ ότι εάν καταθέσει το σχετικό υπόμνημα για τις αιτίες και τους υπαίτιους του ναυαγίου του Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος του, μετά την καταγγελία της ΠΕΜΕΝ υπ' αριθμ. πρωτ. 567/Φ. 4ζ/08-05-2003, ακολούθησε η αναβολή της συνεδρίασης στις 20 Μάη 2003 και προσδιορίστηκε συνεδρίαση για τις 27 Μάη 2003. Με τηλεφώνημα από τη Γραμματεία του Α ΑΣΝΑ ενημερώθηκε ο συνάδελφός μας Ιωάννης Βαρτζάκης για την αναβολή και της νέας συνεδρίασης του Α ΑΣΝΑ».

Η Ενωση Μηχανικών απαιτεί να προχωρήσει άμεσα το ΑΣΝΑ στην εξέταση των αιτιών του τραγικού ναυαγίου και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Ταυτόχρονα, κάνει σαφές ότι το αίτημα για τη λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του διεκδικητικού της πλαισίου και «αυτά θα τα επιβάλουμε με τους αγώνες των μηχανικών και των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ