Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας να αγωνιστεί για την άμεση ανάκληση των αυξήσεων στα τροφεία και τη δημιουργία παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών

Τις υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (πρώην Κρατικών), που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων και οι οποίες υπερβαίνουν το 200%, καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και καλεί το λαό της Αθήνας να αγωνιστεί για την άμεση ανάκλησή τους και τη δημιουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών.

«Η αρμοδιότητα αυτών των Παιδικών Σταθμών ανατέθηκε υποχρεωτικά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους δήμους με το νόμο "Πολιτεία"», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και όμως, συνεχίζει, «η δήμαρχος Αθηναίων αντί να απαιτήσει την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό, που επιβαρύνουν το Δήμο Αθηναίων για το 2003 με 1 εκατ. ευρώ, προχώρησε στην επιβάρυνση του ήδη πενιχρού εργατικού εισοδήματος».

Στη συνέχεια η ΚΟΑ του ΚΚΕ στηλιτεύει τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπου «οι δημοτικές παρατάξεις της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Δημαρά ψήφισαν τις αυξήσεις στα τροφεία, που ξεπερνούν το 200%, ενώ η παράταξη του Χρ. Παπουτσή "ένιψε τας χείρας της", απέχοντας από την ψηφοφορία».

Από την άλλη, «η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και ριζοσπαστικές οικολογικές δυνάμεις στις δημοτικές εκλογές, ήταν η μόνη που καταψήφισε τις αυξήσεις και κατήγγειλε τη φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Οπως φαίνεται και στο διπλανό πίνακα, το 2002-2003 οικογένειες με εισόδημα από 8.510,64 έως 11.738,81 ευρώ πλήρωναν 15 ευρώ τροφεία, ενώ το επόμενο έτος εισοδήματα 10.000-12.000 ευρώ θα πληρώνουν 45 ευρώ. Δηλαδή, 200% αύξηση! Είναι φανερό ότι οι μεγάλοι χαμένοι από αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις είναι τα χαμηλά εισοδήματα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

«Το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα», σημειώνει η ανακοίνωση, «τους συλλόγους γονέων, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, να διαμαρτυρηθούν έντονα και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή:

  • Να ανακληθούν αμέσως οι αυξήσεις των τροφείων
  • Να γίνονται δωρεάν δεκτά τα παιδιά των ανέργων και των χαμηλόμισθων κατά προτεραιότητα και όλων των εργαζομένων
  • Να έχουν δικαίωμα να εγγράφουν τα παιδιά τους οι μετανάστες
  • Να δημιουργηθούν άμεσα καινούριοι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για να καλύπτονται οι ανάγκες, αφού σήμερα δεν ικανοποιούνται παρά 1.000 αιτήσεις κάθε χρόνο στην Αθήνα».

Και καταλήγει: «Καλούμε τους Αθηναίους να αγωνιστούν για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλου του συστήματος Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ