Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δακρυγόνα, συλλήψεις και διώξεις διαδηλωτών

Με αυταρχισμό, επίθεση των ΜΑΤ, δακρυγόνα και χημικά αέρια, ξύλο και συλλήψεις απάντησε η κυβέρνηση στους κατοίκους της βορειανατολικής Αττικής, οι οποίοι προχτές Κυριακή το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Πολυδενδρίου, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χωροθετήσει Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή.

Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στις 6.30 μ.μ. δίπλα στην εθνική οδό, όπου έδινε συναυλία ο Βασ. Παπακωνσταντίνου και όταν επιχείρησαν να καταλάβουν το δρόμο, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χτυπώντας μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και παιδιά και δε δίστασαν να εκτοξεύσουν χημικά αέρια, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην περιοχή. Η συναυλία διαλύθηκε, ενώ οι αστυνομικοί που είχαν εντολές να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την κατάληψη της εθνικής, κυνηγούσαν τους διαδηλωτές στα βουνά, ενώ έκαναν και οκτώ συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες - μεταξύ των οποίων ο κοινοτάρχης Πολυδενδρίου Αθανάσιος Σκαρκίρης και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου Δημήτρης Βελτανιώτης - προσήχθησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων χτες το πρωί φορώντας χειροπέδες κάτω από τις επευφημίες κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν για να τους συμπαρασταθούν. Κατά των οχτώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνίας και αντίσταση κατά της αρχής από τον εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 31 Οκτώβρη και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ