Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Βιομηχανίες ρυπαίνουν τον ποταμό Αγιάκ

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης

Χωρίς κανένα έλεγχο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, λειτουργούν ρυπογόνες βιομηχανίες με αποτέλεσμα η ρύπανση του ποταμού Αγιάκ, στο νομό Κιλκίς να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, για την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Τέτοιες βιομηχανίες είναι, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές η ΠΡΕΚΤΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου που ρίχνουν τα απόβλητα στο ποτάμι, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των χωριών Ηλιόλουστο και Ελευθεροχώρι Κιλκίς, η μόλυνση του ποταμού έχει επιβαρύνει και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των κατοίκων.

Ετσι, ρωτούν την υπουργό αν θα παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ώστε να σταματήσει επιτέλους η ασυδοσία των βιομηχάνων και να λειτουργούν τους βιολογικούς καθαρισμούς τους, γιατί με τη μόλυνση των υγροβιότοπων του τόπου μας σε λίγα χρόνια θα είναι όλοι μόνο ανάμνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ