Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΝΑ
Οξύνονται τα προβλήματα με τη συγκοινωνία

Ερώτηση του ΚΚΕ

Τι μέτρα θα πάρει και πότε, ρωτάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σε Ερώτηση που κατέθεσαν, για να επιλυθούν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας με τη θαλάσσια συγκοινωνία.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές και στην Ερώτηση, οι κάτοικοι της Αίγινας είναι σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της περικοπής των δρομολογίων των πλοίων που συνδέουν το νησί με τον Πειραιά. Η κατάσταση αυτή, επισημαίνει, έχει επιδεινωθεί εξαιτίας και της εφαρμογής από την κυβέρνηση του αντιλαϊκού νόμου 2932/2001 για το νέο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, που δημιούργησε πλήθος προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Ειδικότερα, όπως τονίζει, από τότε που μονοπωλήθηκε η γραμμή Αίγινα - Πειραιάς από μια εταιρία, τα δρομολόγια, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες γίνονται τόσο αραιά που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων. Το πρόβλημα οξύνεται παραπέρα λόγω των αυθαίρετων περικοπών στα δρομολόγια από την εταιρία με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει πληρότητα και χωρίς φυσικά να υπάρχει καμιά προειδοποίηση του επιβατικού κοινού.

Επιπλέον, όπως σημειώνουν στη συνέχεια οι βουλευτές, τα εισιτήρια έχουν γίνει πανάκριβα καθώς από 3,5 ευρώ πέρσι φέτος έφτασαν στα 5,20 ευρώ, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού αλλά και στη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των μόνιμων κατοίκων της Αίγινας. Καταλήγοντας οι βουλευτές επισημαίνουν την ανάγκη στο λιμάνι της Σουβάλας, το οποίο είναι πολύ μικρό, να γίνουν έργα για να μεγαλώσει έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και μεγαλύτερα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ