Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιούνη οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό, δωρεάν, πρόγραμμα που ξεκινά ο δήμος και στόχο έχει να εξυπηρετήσει την ανάγκη των γονιών για απασχόληση των παιδιών τους τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να βοηθήσει τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να επενδύουν το χρόνο τους δημιουργικά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Π. Ράλλη και Κύπρου) και στο 23ο Δημοτικό (τέρμα Παντειχίου) και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές.

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στο παραπάνω πρόγραμμα, επισήμανε: «Ο δήμος μας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του θέλει να σταθεί αρωγός στην επίλυση λαϊκών κοινωνικών προβλημάτων που γεννά ο χαρακτήρας της εποχής μας. Το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που ξεκινάμε φέτος πιλοτικά είναι δωρεάν και παρέχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και να έρθουν σε επαφή με το εξωσχολικό βιβλίο, τα μουσεία, την τέχνη και τον αθλητισμό. Δράσεις που καλλιεργούν τη συλλογικότητα και αντιστρατεύονται τον απομονωτισμό και την ατομικότητα που κυριαρχούν σήμερα σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Πρωταρχική μας σκέψη και φροντίδα είναι τα παιδιά της πόλης μας, με την πίστη ότι αυτά θα οικοδομήσουν έναν κόσμο ειρηνικά και κοινωνικά δίκαιο».

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, από 1η μέχρι 31 Ιουλίου και μπορούν να συμμετέχουν 150 παιδιά από όλα τα σχολεία της Νίκαιας. Σε κάθε ένα από τα δύο σχολεία που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, θα λειτουργήσουν τρία τμήματα των 25 ατόμων. Το 1ο τμήμα απευθύνεται σε μαθητές 6-8 χρονών, το 2ο σε μαθητές 8-10 χρόνων και το 3ο τμήμα σε μαθητές από 10-12 χρόνων. Θα περιλαμβάνει μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής, παραδοσιακών χορών, γυμναστικής, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, επισκέψεις στο Δημοτικό Κήπο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και σε μουσεία.

Σ' αυτή την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος θα προτιμηθούν παιδιά εργαζόμενων γονιών βάσει των σχετικών δικαιολογητικών και αν προκύψουν κενά θα καλυφτούν με παιδιά μη εργαζόμενων γονιών με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Δημαρχείο Νίκαιας Π. Τσαλδάρη 10, 3ος όροφος, τηλ. 210 4278132) από τις 8.30 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ