Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν έχουν πάρει ακόμα τα επιδόματα

Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, καλεί με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΔΘ, να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση στους εργαζόμενους του δήμου τις δύο δόσεις του πριμ παραγωγικότητας.

«Κάθε άλλη αναβολή υποδηλώνει σκοπιμότητα σε βάρος των εργαζομένων», τονίζει η ανακοίνωση της ΔΑΣ. Η ανακοίνωση τονίζει εξάλλου ότι στο δικομματικό καβγά ανάμεσα στο δήμαρχο και την κυβέρνηση, θύματα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι, που 9 μήνες μετά την αξέχαστη απεργιακή κινητοποίηση του Οκτώβρη του 2002, μένουν ακόμα απλήρωτοι τη στιγμή που 1.130 δήμοι κατέβαλαν τα ποσά που χρωστούσαν στους υπαλλήλους τους.

Επί 9 μήνες μετά την απεργία, ο μεν δήμαρχος υπεκφεύγει με διάφορα νομικίστικα τερτίπια να πληρώσει τους εργαζόμενους, η δε κυβέρνηση δεν τροποποίησε το νόμο που η ίδια ψήφισε. Στις 30 Μαΐου 2003, τονίζει η ανακοίνωση της ΔΑΣ, έπειτα από πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε τρεις τροπολογίες για να λυθεί η περιβόητη ασάφεια του 3013, ενώ στις 28/5/03 κατατέθηκε από τους ΚΑΠ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η πρώτη δόση των χρημάτων.

Παρ' όλα αυτά όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δε φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων που αναλογούν σε κάθε εργαζόμενο.

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία του δήμου να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δόσεων 2002 και 2003 του πριμ παραγωγικότητας. Κάθε άλλη συμφωνία πάνω ή κάτω από το τραπέζι, προειδοποιεί η ΔΑΣ, κάθε συναλλαγή με τη διοίκηση για κατάτμηση των ποσών, με διακανονισμό των δόσεων, θα έχει την αντίθετη γνώμη των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ