Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Η τρομοκρατία δεν πέρασε

Με παρέμβαση στελεχών του ΠΑΜΕ και τη δυναμική αντίσταση των εργαζομένων, αποτράπηκε χθες, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Air Liquid», και της «LINDE HELLAS», στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, να σπάσει την απεργία με την επέμβαση της αστυνομίας και να ανοίξει τις πύλες των εργοστασίων. Χθες μέχρι αργά το βράδυ, δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας, αποκλείοντας την είσοδο και έξοδο φορτηγών οχημάτων με εμπορεύματα.

Οι περίπου 100 εργαζόμενοι των εργοστασίων βιομηχανικών αερίων «Air Liquid» και «LINDE HELLAS» συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Βιομηχανιών Οξυγόνου και Λοιπών Αερίων, με αίτημα την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η εργοδοσία, και στις δύο επιχειρήσεις, κάλεσε την αστυνομία για να διευκολύνει το απεργοσπαστικό της έργο. Η αποφασιστική, όμως, παρέμβαση των στελεχών του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή της απεργίας βρέθηκαν στο πλευρό των εργατών, αλλά και η σταθερή στάση των ίδιων των εργαζομένων, τους χάλασαν τα σχέδια. Η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσε στο κενό και τα φορτηγά υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω χωρίς φορτίο, ενώ δεν επιτράπηκε και στην αστυνομία, που παρέμενε ολημερίς στο χώρο, να παίξει το ρόλο του κομπάρσου της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ