Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Δυναμικό συλλαλητήριο

Δυναμική κινητοποίηση, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν, χτες, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας και άλλοι εργαζόμενοι του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στο νησί.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Στους συγκεντρωμένους μίλησε, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Κέρκυρας, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, γιατρός, ο οποίος και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με τη λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στο νησί, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Πράγμα, που έχει σαν συνέπεια την όχι καλή λειτουργία στο νοσοκομείο, ενώ «φορτώνεται» στους ίδιους τους ασθενείς το κόστος κάλυψης των αναγκών των νοσηλευομένων σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν τον κυβερνητικό εμπαιγμό, αφού η κυβέρνηση αρνείται, ουσιαστικά, να συμπληρώσει, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, τις κενές θέσεις και να διαθέσει τα αναγκαία ποσά για την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και, γενικότερα, της παροχής υπηρεσιών Υγείας στο λαό της περιοχής.

Επίσης, καταγγέλθηκε η γενικότερη αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την οποία στηρίζει και η ΝΔ και έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε οικονομική ανέχεια.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ