Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπορευματοποίηση και για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ξεκινούν από την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο.

Πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (9 π.μ - 1 μ.μ) την Τρίτη 17 Ιούνη και Γενική Συνέλευση με σκοπό τον προγραμματισμό της συνέχειας των κινητοποιήσεών τους. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 3 μ.μ έως τις 7 μ.μ πραγματοποιούν και την Τετάρτη 18 Ιούνη, ενώ για την Πέμπτη (19 Ιούνη) προγραμματίζουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων τονίζει ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο ΕΚΑΒ είναι δραματικές για την υπόστασή του: Με την πολιτική του υπουργείου Υγείας ο σκοπός του ΕΚΑΒ υποχωρεί, απαξιώνεται, καταδικάζεται με τις προσλήψεις ανειδίκευτων ανέργων με 18μηνες συμβάσεις από το πρόγραμμα STAGE.

Σαν να μην έφταναν αυτά και ενώ σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, η διοίκηση του ΕΚΑΒ παραιτήθηκε από το δικαίωμα της συμφωνίας για τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ετσι, οι εργαζόμενοι διεκδικούν διπλασιασμό των μάχιμων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς, την άμεση καταβολή των 176 ευρώ που έχουν δοθεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, την αγορά στολών για το προσωπικό κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ