Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Απαραίτητη η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ σε εργασιακούς χώρους

Περιοδεία σε εργοστάσια της Κορίνθου πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον συνδικαλιστή Θύμιο Ευθυμίου, στα πλαίσια της εξόρμησης του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς, με αφορμή την ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας το τελευταίο διάστημα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας αποτέλεσε η αλλαντοβιομηχανία «ΒΕΚΚΑ», η οποία ανακοίνωσε και επίσημα πως 21 εργαζόμενοι θα τεθούν τις επόμενες ημέρες σε διαθεσιμότητα, λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν την κλωστοϋφαντουργία «ΚΟΡΦΙΛ», που την τελευταία τριετία με τη μέθοδο της εθελούσιας εξόδου έχει μειώσει στο μισό το προσωπικό της.

Ο Θύμιος Ευθυμίου, στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους των δύο εργοστασίων, τόνισε πως η ένταση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό για την εργοδοσία, ενόψει και των εκλογών, που και μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος εκτιμά πως η ανεργία στη χώρα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και την ένταση της «ανταγωνιστικότητας», ανάβει το «πράσινο φως» για γενικευμένη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, προκειμένου να καταδείξει για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο, ενόψει και των εκλογών, σπεύδει να στηρίξει και πολιτικά τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Απέναντι σε αυτή την επίθεση, το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα και να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ