Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Προς οριστική ιδιωτικοποίηση

Το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) σε ιδιώτες επιχειρηματίες μεθοδεύει η κυβέρνηση - παρότι ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής χτες το διέψευσε - καθώς στη συνέχεια με δηλώσεις του ίδιου θα προωθηθεί η εισαγωγή του ΤΤ στο Χρηματιστήριο, άρα έμμεσα η ιδιωτικοποίησή του. Γι' αυτό το λόγο σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία.

Παράλληλα, χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική «κατάληψη» στα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και για περίπου τρεις ώρες, αποτρέποντας έτσι τη συνεδρίαση του συμβουλίου της διοίκησης με μετόχους και εκπροσώπους του υπουργείου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ιδιωτικοποίησης και μάλιστα με τη στήριξη της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας του σωματείου των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2002 η κυβέρνηση μετέτρεψε το ΤΤ σε ανώνυμη εταιρεία με το νόμο 3082/2002, προοιωνίζοντας την ιδιωτικοποίησή του. Ομως η διοίκηση του σωματείου αντί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για να αντισταθεί σε αυτή την εξέλιξη την αποδέχτηκε σιωπηρά και επιπλέον αποπροσανατόλιζε τους εργαζόμενους ρίχνοντας τις ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διοίκηση του ΤΤ χωρίς να αναδεικνύει το γενικό, που είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Δηλαδή, η πολιτική παράδοσης σημαντικών τομέων του Δημοσίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό το λόγο προφανώς και σήμερα η διοίκηση του σωματείου δεν έχει εξαγγείλει ούτε συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ